Sprovedena akcija ''Stop nasilju u porodici - Ne trpi! Prijavi nasilje!'' (FOTO)

U akciji ''Stop nasilju u porodici - Ne trpi! Prijavi nasilje!'' pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina danas su u centru grada dijelili građanima promotivni materijal sa porukama čiji je cilj zaštita žrtava i sprečavanje nasilja u porodici.

Sprovedena akcija ''Stop nasilju u porodici - Ne trpi! Prijavi nasilje!'' (FOTO)

Portparol CJB-a Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je novinarima da je prošle godine zabilježeno 79 žrtava nasilja u porodici, pri čemu je jedna žrtva teško povrijeđena, a 33 lakše.

Tužilaštvu su prijavljena 93 nasilnika, uglavnom muževi i očevi. Prema policijskoj statistici, najčešći uzroci nasilja u porodici su vrlo loši porodični odnosi, teška materijalna situacija i sve češće alkohol kao uzrok vršenja nasilja.

Na području CJB-a Bijeljina prošle godine je prijavljeno 90 krivičnih djela nasilja u porodici, što je za 11 odsto manje nego 2014. godine.

Akcija "Stop nasilju u porodici - Ne trpi! Prijavi nasilje!" dio je kampanje koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD /ICITAP/ u BiH.

Pripadnici bijeljinskog CJB-a sprovode uličnu akciju danas i sutra od 11.00 do 13.00 časova na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini.

Simojlovićeva je pozvala građane da na besplatan broj policije - 122 anonimno prijave svaki slučaj nasilja uz poruku iz kampanje - "Ne trpi i ne dozvoli da postaneš žrtva nasilja u porodici".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI