SNG: Podrška Mićiću donesena jednoglasno

Danas je u prostorijama novoosnovane političke organizacije „Snaga nove generacije“ u Bijeljini održana konferencija za medije na kojoj je obrazložena odluka o podršci kandidatu za gradonačelnika Mići Mićiću, te je predočeno koji su planovi SNG-a za budući period.

SNG: Podrška Mićiću donesena jednoglasno

"Mi smo jednoglasnom odlukom na sjednici glavnog odbora odbili sve ponude, pritiske i pokušaje zastrašivanja i obavještavam vas da snaga nove generacije samostalno nastupa na izborima sa svojom odborničkom listom, svojom ideologijom i svojim ciljevima", rekao je na početku konferencije, Darko Tomić.

Tomić je još dodao da SNG na lokalnim izborima 2016. godine neće imati svog kandidata za gradonačelnika.

"Ova stranka svom svojom snagom nove generacije podržava gospodina Miću Mićića da nastavi da vodi ovaj grad. Članovi Snage nove generacije su dugo i kvalitetno razmatrali i analizirali opcije da podržimo gospodina Zlatka Maksimovića, Miću Mićića ili treću opciju da ne podržimo nikoga", izjavo je Tomić i dodao da su  sugrađani i njihovi glasači sigurno od njih očekivali da ne podrže nikoga, ali, prema njihovom mišljenju, ta opcija bi bila neozbiljna i politički neodgovorna.

"Mi smo ozbiljan politički subjekt i na političkoj sceni se ponašamo ozbiljno i odgovorno, te nismo sebi smjeli dozvoliti da naše sugrađane i glasače ostavimo u nedoumici i ne znanju i kažemo im: 'Eto mi ne znamo šta je bolje za ovaj grad, pa vi sami pogađajte i rizikujte'. Zamislite da SNSD ove godine kaže 'Mi nemamo kandidata za gradonačelnika pa vi podržite koga god hoćete'. To jednostavno ne ide tako. Naš odgovor je definitivno aktuelni gradonačelnik Mićić i ta odluka je takođe donesena jednoglasno na sjednici GO SNG", kategoričan je Tomić.

U SNG još navode da će bez obzira na ukazanu podršku i ubuduće kritikovati sve što ne valja i hvaliti sve što valja u radu gradonačelnika i gradske uprave.

"Od gradonačelnika očekujemo da ćemo imati dobru saradnju u naredne četiri godine, da će gradonačelnik imati sluha za našu borbu za transparentnost, za pozorište, za sutentski centar, za socijalne slučajeve, bolje puteve...", rekao je Tomić na kraju izlaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA