Policajci dobrovoljno dali krvi

U službama Zavoda za transfuziju u Bijeljini i Zvorniku danas je više od 60 pripadnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina dalo krv.

Policajci dobrovoljno dali krvi

Portparol bijeljinskog CJB Aleksandra Simojlović rekla je da se na ovaj način još jednom iskazuje humani aspekt policijske profesije i pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

Prema njenim riječima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske više puta u toku godine organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi, a među pripadnicima CJB Bijeljina ima policajaca koji su više od 50 puta dali krv.

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini Snežana Gegić istakla je da je policija uvijek prisutna kada je to najpotrebnije.

Ona kaže da je u ljeto prije tri godine policija pozvana urgentno zbog velikih potreba u vrijeme brojnih saobraćajnih nezgoda, a ova interventna akcija prerasla je u tradiciju.

Gegićeva podsjeća da se današnja akcija odvija u svih 10 transfuzijskih centara Republike Srpske.

Prema njenim riječima, u bijeljinskoj regiji nema problema sa zalihama krvi, ali u porastu su pacijenti kojima je potrebna dnevno svježa krv od koje se prave neophodne komponente, kao i problemi kod trudnica gdje se koncentrati trombocita moraju praviti iz dnevno svježe krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA