Uspješno završena prva besplatna karate škola u Bijeljini

Prije tačno dva mjeseca u organizaciji karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine započeta je „Besplatna ljetna karate škola“ za djecu od 4 do 14 godina. Škola je zamišljena tako da traje sve do početka nove školske godine pa je tako juče polaganjem i dodjelom diploma za karate zvanja uspješno okončana.

Uspješno završena prva besplatna karate škola u Bijeljini

Ovo je prvi put da je organizovana jedna ovakva škola u Bijeljini i posle reakcija učesnika, djece, roditelja kao i cjelokupne javnosti sigurno je da neće biti i poslednja. Karate klub "Unsu" već idućeg ljeta planira da organizuje drugu po redu, na još većem i kvalitetnijem nivou u organizacionom smislu.

Za ova dva mjeseca kroz školu je preodefilovalo više od 30 dječaka i djevojčica različitih uzrasta koji su se kako je bilo najavljeno upoznali sa osnovama i načinom vježbanja u karate sportu i sportu uopšte, te sa početnim programom za prva učenička zvanja u karate sportu.

"Kroz svo ovo vrijeme svi učesnici su upoznali nove drugare i drugarice, te kroz treninge, igru i zabavu stekli nova prijateljstva. Ono što je najvažnije stekli su neke nove radne navike, određeni nivo discpline u radu, odgovornosti ali i samopouzdanja i međusobnog poštovanja", rekli su u karate klubu "Unsu".

Učesnici ljetne škole su stekli osnovna karate znanja za koja su juče u sali fitnes centra „Sokol" pred tročlanom komisijom kluba dobili diplome za učenička karate zvanja, a uz pomoć D.o.o. „Prizma" iz Bijeljine svi učesnici su od kluba na poklon dobili i učesničke majice.

"Podsjećamo da je škola bila podpuno besplatna i otvorena, bez ikakvih obaveza prema klubu kao organizatoru.Ono što je glavni pokazatelj uspješnosti ovakve jedne ideje je činjenica da su svi učesnici škole izrazili želju da nastave sa vježbanjem i da postanu zvanični članovi kluba. Time je naš klub od ove sedmice bogatijti za još dvadesetak novih članova što je naša najveća nagrada za sav trud koji smo ovog ljeta uložili", dodaju u "Unsu".

Pored uspješno sprovedene Besplatne ljetne karate škole i polaganja za učesnike održano je i polaganje viša karate zvanja za jedan broj članova kluba. Svi kandidati su vrijedno trenirali cijelo ljeto dobro se pripremili te uspješno položili za viša karate zvanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA