Nova godina u Atini? Zašto da ne!

Novogodišnja noć je jedna od najdragocenijih proslava koja donosi puno sreće i bogatstva za svakoga. Ljudi iz različitih dijelova planete proslavljaju ovaj dan u velikom stilu. Tačno je da smo svi zauzeti svojim svakodnevnim poslovima tokom cijele godine. Zbog toga, svi sa nestrpljenjem čekamo ovaj poseban dan. Proslava znači muzika, koncerti, odbrojavanje, žurke, ples, vatromet i još mnogo toga.

Nova godina u Atini? Zašto da ne!

Provoditi dane odmora u zemljama i gradovima u kojima nikada ranije niste bili je novi trend za proslavu Nove godine. Među najstarijim i romantičnim gradova u Evropi, Atina je jedno od najboljih mjesta za proslavu novogodišnjih praznika, pa nije ni čudo što je aranžman za doček Nove godine u Atini toliko postao popularan. Posebno za mlade. Ovaj istorijski grad će vam ostaviti puno posebnih momenata urezanih u sjećanju.

Sigurno vam je presjelo da svaki doček Nove godine provodite natrontani slojevitom odjećom (sve po savjetima Nade Macure), upravo je zato Atina odličan izbor za kratak bijeg od zimske hladnoće i pravo novogodišnje party putovanje za mlade.

Kratka biografija Atine

Na samom kraju Balkana, južnom dijelu poluostrva Atike, na obali Egejskog mora, predeo krasi glavni grad Grčke, Atina. Nosi ime po boginji Atini i stoji kao omaž njene veličine, dok ga je ona vijekovima štitila. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije. Svakako jedan od najstarijih svjetskih gradova čija zapisana istorija u sebi sadrži događaje iz perioda od preko 3400 godina. Smatra se mestom rođenja demokratije. Ekonomski, politički i kulturni život su svoj centar pronašli u Atini. Ovdje su se rodila velika imena istorije Sokrat, Perikle, Sofokle i drugi značajni filozofi, pisci i političari. Grad je jedan od glavnih svjetskih lokacija za vršenje arheoloških istraživanja. Ovo popularno turističko odredište gaji svoju kulturnu tradiciju, u njemu se nalazi više od 140 pozorišta! Podignuta je na tlu gdje su spevani legendarsni stihovi, gdje su rođene velike misli i mnoga maestralna dela ljudskih ruku. Slavu su joj stekli istaknuti umjetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici.

Doček Nove godine u Atini

Jedna od karakteristika grada Atine koja je izdvaja od većine drugih velikih evropskih gradova jeste raskošan užitak na krovnim baštama hotela. Gusto spakovana infrastruktura centra grada znači da je javni prostor u apsolutnom manjku, pa lokalni hotelijeri zaobilaze ovo ograničenje podizanjem njihovih javnih površina vertikalno, tako da ćete na mnogim krovovima naći atraktivne barove, mnoge sa bazenima i restoranima, a to predstavlja savršen ambijent za panoramski pogled na ponoćni vatromet.

Grci Novu godinu proslavljaju više u opuštenom maniru, orkuženi porodicom i prijateljima. Ali to ne znači da po gradu manjka aktivnosti. Mladi su do ponoći sa porodicom, a onda se upućuju ka klubovima na žustrije proslave. Atina je ukrašena prazničnim osvjetljenjem, kao i ogromnom božićnom jelkom. Tokom novogodišnje noći održava se više koncerata na gradskim trgovima, kojima većinom prisustvuju turisti i stranci koji žive u Atini. Spojiti lijepo i korisno

Atina je, pre svega zbog svoje istorije, gotovo na svačijoj listi destinacija koje mora posjetiti. Iako nije prvo mjesto koje se uzima u obzir kao novogodišnja destinacija, posjeta ovom gradu neće ni u kojoj meri uskratiti doživljaj ludog proslavljanja zamjene starog kalendara.

Najbolja stvar prilikom posjete Atine nije Nova godina, već dani pre i nakon proslave. Sva ta mjesta koja su Atini donijela slavu sada možete doživjeti u značajno pogodnijim okolnostima. Pitajte svakoga ko je bio, ispričaće vam o šarmu, folkloru, tradiciji i nezamislivoj vrućini. Zato agencije, pogotovo one za mlade, pružaju mogućnost obilaska svih spektakularnih mjesta: trg Omonija, trg Sintagma gdje se nalazi Parlament i straža Evzona, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet, obilazak Pireja, posjeta Partenonu na Akropolju itd. I pritom se trude da ne uskrate mlade željne dobrog provoda, jer to i jeste kranji cilj novogodišnjeg party putovanja.

Nova godina će biti dočekana uz veliki prasak! Biće vatrometa i treske bubnjeva iz simfonijskog orkestra na trgovima. Iskoristite priliku i dočekajte sljedeću godinu bogatiji prizorima velike kulture i dragocjenim momentima uživanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

16°

  • 02:00

    15°C
  • 05:00

    13°C
  • 08:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

356 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 01. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI