Korupcija - problem koji koči društveni i ekonomski razvoj zemlje

Danas je u press centru Centra za kulturu u Bijeljini održana konferencija za medije koju je organizovao Helsinški odbor za ljudska prava povodom obilježavanja Sedmice borbe protiv korupcije i Međunarodnog dana ljudskih prava.

Korupcija - problem koji koči društveni i ekonomski razvoj zemlje

Na konferenciji su učestvovali Branko Todorović, izvršni direktor Helsinškog odbora za ljudska prava, Aleksandra Letić, programska menadžerica, Tamara Zrnović, programska koordinatorica i Mirjana Ćuskić, saradnica na projektima.

Prisutni su se osvrnuli na probleme u borbi protiv korupcije sa kojima se suočava stanovništvo u BiH, fokus je stavljen i na aktivnosti i rezultate Mreže ACCOUNT, te aktivnosti koje na lokalnom nivou sprovodi Helsinški odbor za ljudska prava u RS.

Takođe, razgovaralo se i o poštovanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini u oblasti obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja i drugih značajnih oblasti.

Zaključeno je da korupcija i dalje jedan od najvidljivijih problema koji koči društveni i ekonomski razvoj zemlje, te da i dalje treba preduzimati aktivnosti u pravcu suzbijanja ove negativne pojave u našem društvu.

Poštovanje ljudskih prava takođe nije na zavidnom nivou. Naročito su ugrožena prava manjina, poput povratnika i osoba koje su pripadnici LGBT populacije.

U skladu sa tim, potrebno je više i upornije raditi na rješavanju ovih problema, te realizovati različite programe podrške marginalizovanim grupama kako bi se lokalna zajednica i šira javnost upoznali sa izuzetno bitnim problemima sa kojima se manjine suočavaju u svakodnevnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    6°C
  • 11:00

    9°C
  • 14:00

    14°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

145 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI