Gojku i Petru Đuriću iz Bijeljine propada pola miliona KM u Bobar banci?

Petar Đurić i njegov sin Gojko, koji je u region stekao nadimak “Dječak Hrabrost”, jer je sa osam godina preuzeo brigu o teško bolesnom ocu nakon što ih je napustila majka i supruga, mogli bi da ostanu bez oko pola miliona KM u Bobar banci, koja je u stečaju!?

Gojku i Petru Đuriću iz Bijeljine propada pola miliona KM u Bobar banci?

- Najviše paraje propalo kod Bobara. Ne znam ni ja koliko sam imao, ali imao sam dosta tamo. Koliko znam, oko 500 000 KM na moje ime je propalo tamo. A i sam ne znam koliko je tamo para bilo na Gojka... Otkud znam hoće li se išta od tih para vratiti. Živim u nadi da će se vratiti, ali ne znam o tome ništa. A što se tiče nas, ima se novca još malo - tvrdi Petar Đurić (56) za SrpskaCafe, ne navodeći da li se radi o novcu, dobijenom u brojnim humanitarnim akcijama, organizovanim 2013. godine i kasnije.

Inače, ovaj stanovnik mjesta Ljeljenča kod Bijeljine kaže da lijevu nogu nije zaliječio, te da mu je dodijalo da obilazi bolnice i doktore.

- Ništa se ne popravlja. I dalje je teško stanje. Doktori kažu da se tu ne može ništa učiniti, iako neće biti amputacije noge - kaže Đurić, kome bolesna noga ne daje mogućnost da bilo šta radi i zaradi.

On navodi da danas žive daleko od medijske i javne pompe koju su prije četiri godine proživljavali i koja im je, ipak, na kraju donijela život dostojan čovjeka.

- Više nam ne dolazi toliko ljudi - priča Đurić.

Njegov, sada trinestogodišnji, sin Gojko ističe da dobro uči i da je 6. razred Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije".

- Treniram tekvondo i sada sam plavi pojas. A što se tiče oca, noga ga i dalje često boli. Ponekad ne može da zaspi... - otkriva Gojko za naš portal i dodaje da nije odustao od namjere da postane policajac.

Podsjećamo, Petru i Gojku Đuriću su, nakon što je o njima 2013. godine objavljena potresna medijska priča, pomogli brojni humani ljudi, preduzeća, gradske vlasti, institucije... Tako su Đurići iz kuće starije od 40 godina, koja je prokišnjavala i nije imala kupatilo, u decembru pomenute godine uselili u novu, koja ima 75 metara kvadratnih i garažu.

Petar je i dalje nezaposleni demobilisani borac Vojske RS i višestruki davalac krvi. Jula 2012. godine doživio je tešku povredu noge sijekući drva u šumi. Poslije je ostao prikovan za krevet ne mogavši da radi i obezbijedi dostojan život porodici. Zbog toga su sve obaveze poput kuvanja, pranja veša, loženja vatre i slično pale na nejakog Gojka koga je u to vrijeme napustila majka.

Upravo taj podvig i iskrene suze dječaka ganuli su naše ljude iz zemlje i inostranstva koji su Đurićima donosili različitu pomoć, od novca, hrane, obuće, odjeće i igračaka, do komada bijele tehnike, drva za zimu, građevinskog materijala pa i jednog traktora, laptopa i automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA