Nove olakšice za preduzetnike i stare zanatlije

Preduzetnici koji prvi put registruju svoju djelatnost u prvoj godini poslovanja oslobođeni su plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za privredu.

Nove olakšice za preduzetnike i stare zanatlije

- Na prethodnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina izmijenjena je odluka o komunalnim taksama za isticanje poslovnog imena. Ovim oslobađanjem smo željeli da umanjimo troškove poslovanja preduzetnicima na samom početku bavljenja samostalnim radom, s obzirom na to da je ovo najosjetljiviji period za njih - naveo je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Dejan Savić.

On je istakao da je značajan korak napravljen i kada je riječ o preduzetnicima koji se bave starim zanatima, time što su oni trajno oslobođeni plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena.

- U današnje vrijeme stari zanati su stavljeni na marginu i nisu konkurentni na tržištu. Ljudi koji se bave ovim zanatima čuvaju kulturu i tradiciju jednog podneblja, pa smo se opredijelili za ukidanje takse - pojasnio je načelnik Savić.

On očekuje da će sledećeg mjeseca Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća krenuti da raspisuje javne pozive za dodjelu podsticajnih sredstava preduzetnicima i privrednicima, s obzirom na to da je na prethodnoj sjednici Skupštine usvojen plan i program rada Agencije za 2017. godinu.

Takođe, još jedna od aktivnosti Odjeljenja u narednom periodu biće i pružanje podrške privrednom sektoru kroz edukativne aktivnosti.

- U narednom periodu, u saradnji sa srodnim odjeljenjima i odsjecima, nastojaćemo da organizujemo obuke za pisanje projekata, da bi privrednici i preduzetnici mogli aplicirati kod međunarodnih organizacija i predpristupnim fondovima EU i na taj način da obezbijede eksterna sredstva za svoj rad - naglasio je Savić

Gradska uprava je u prethodnom periodu ostvarila veoma dobru saradnju sa Zanatsko-preduzetničkim udruženjem „Preduzetnik", kao i sa Privrednom komorom regije Bijeljina, koja će biti nastavljena u narednom periodu, najavljuju iz Odjeljenja za privredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 17:00

    23°C
  • 20:00

    20°C
  • 23:00

    17°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI