Ilinčići

Predstavljanje knjige

NB Filip Višnjić
NB Filip Višnjić

  • Trg Kralja Petra I Karađorđevića 5
    Tel: 055/205-603
    Fax:055/208-117
    Email:sekretarnbfv@gmail.com
    http://www.bibliotekabijeljina.rs.ba/
Bijeljina, Ilinčići NB Filip Višnjić

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina organizuje predstavljanje knjige "Ilinčići", autora Tihomira Nestorovića

Utorak 4. april 2017. godine u 19 časova

Velika sala biblioteke. Ulaz sobodan.

„Ilinčići" su peti roman Tihomira Nestorovića o hercegovačkim familijama koje su se pred kraj osamnaestog vijeka doseljavale u blagorodnu sembersku ravnicu iz krševitog zavičaja. Autor pravi zanimljive i uzdudljive priče, pa se i sam čitalac nenametljivo hvata u neobično komponovano kolo Gorštaka i Ravničara, slijedeći ritam njihovih pomješanih krvotoka i specifičnosti novostvorenog mentaliteta", napisala je u recenziji Nestorovićevog romana književnica Radmila Popović.

Autor za svoje novo djelo kaže da ponekad sjećanja Ravničara, porijeklom Hercegovaca, vode kroz magline istorije i virove vremena, ponekad u bajkovite predjele mladosti, ljubavi i nade - kroz tanane čežnje i žal zbog prolaznosti vremena i prevelikih očekivanja.

Prije „Ilinčića" Tihomir Nestorović objavio je romane „Miona Bročanska", „Dvije dodole", „Jana" i „Teodor", zbirke pripovijedaka „Bele lađe Teše Bećarine", „Jecaj duše tankoćutne" i „Proljeća redova Josifa", putopisne zapise „Između dvije rijeke", „Zemlja vilovita" i „Priče zavičajne", te četiri monografije o Semberiji i Sembercima.

Najave događaja

17°

  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    13°C
  • 05:00

    11°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI