BH BROADWAY mjuzikl

CZK Semberija
CZK Semberija

  • Patrijarha Pavla 1
    Tel: 055/204-202 055/490-307
    Fax:055/209-934
    http://www.semberija.com
Bijeljina, BH BROADWAY mjuzikl CZK Semberija

Centar za kulturu" Semberija" u sadarnji sa Ambasadom SAD i mladim umjetnicima iz BH odrganizuje po prvi put u našem gradu BH BROADWAY mjuzikl.

Predstava je na program u ponedeljak 1.oktobra sa početkom u 19.30h u velikoj sali Centra za kulturu, a cijena ulaznice je 5 KM.

Mjuzikl izvodi 16 mladih bh. glumaca koji su radili s američkim timom i na audiciji dobili uloge.

Uloge u mjuziklu igraju: Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.

Reditelj mjuzikla je Aaron Thielen, inače umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra, a muzički reditelj Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra.

Scenografiju mjuzikla je radio Vedran Hrustanović, a kostimografiju Irma Saje.

Produkcija ovog mjuzikla je izvrsna prilika da mladi ljudi pokažu šta su u stanju postići kada rade na realizaciji zajedničkog cilja. Projekt je i jedinstven primjer kulturne razmjene - grupa bh. glumaca, koji rade sa američkim umjetnicima, daju svojevrsnu bosanskohercegovačku umjetničku perspektivu jednoj tipično američkoj umjetničkoj formi kao što je brodvejski mjuzikl.

 

Najave događaja

13°

  • 17:00

    13°C
  • 20:00

    9°C
  • 23:00

    6°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI