Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima

NB Filip Višnjić
NB Filip Višnjić

  • Trg Kralja Petra I Karađorđevića 5
    Tel: 055/205-603
    Fax:055/208-117
    Email:sekretarnbfv@gmail.com
    http://www.bibliotekabijeljina.rs.ba/
Bijeljina, Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima NB Filip Višnjić

Glossa - centar za njemački jezik Bijeljina u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić" Bijeljina i Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine povodom Svjetskog dana knjige organizuje:

"Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima"

U srijedu, 24. aprila 2019. sa početkom u 19.00 h će se u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" Bijeljina povodom Svjetskog dana knjige održati manifestacija pod nazivom "Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima" u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić" Bijeljina i Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine!

Svjetski dan knjige se obilježava 23. aprila svake godine, a ovaj događaj je u sklopu obilježavanja tog dana, no, iz organizacionih razloga će se održati dan kasnije, tj. 24.04.2019. sa početkom u 19.00 h

Prezentaciju Goethe-ispita će vršitiGoethe-ispitivač koji je sertifikovan od straneGoethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji ima iza sebe dugogodišnje iskustvo kao ispitivač na ispitima Goethe-Instituta. Prisutni će imati priliku da saznaju:

- šta je to zapravo Goethe-ispit,čime se garantuje kvalitet,

- koje mogućnosti pruža položeni Goethe-ispit na određenim nivoima,

- koji su kriteriji da bi se položio ispit,iz kojih dijelova se sastoji Goethe-ispit,

- kako se najbolje pripremiti za Goethe-ispit na željenom nivou,

- šta je to "Uvid u formu Goethe-ispta" (Pripremna nastava),

- koji su naredni termini polaganja Goethe-ispita,

- na šta da se obrati pažnja kod učenja njemačkog jezika.

Prisutni će moći da postavljaju pitanja o onome što ih dodatno zanima, a Goethe-ispitivač će odgovarati na licu mjesta što detaljnijim odgovorima.

Prezentacija će se održati u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" Bijeljina u srijedu, 24. aprila 2019. sa početkom u 19.00 h.

Radionicu će voditi nekoliko Goethe-ispitivača koji su takođe sertifikovani od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo na Goethe-ispitima širom Bosne i Hercegovine. Radionica ima za cilj:

- da učesnike upozna sa formom Goethe-ispita na svim nivoima od A1 do C2,

- da zainteresovane za B2 upozna sa novom strukturom ispita,

- da učesnici po želji oprobaju svoje znanje na osnovu probnih dijelova Goethe-ispita na svim nivoima.

Radionica će se održati isti dan, tj. u srijedu, 24. aprila 2019., i to u 19.45 h u takođe u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" Bijeljina.

Budući da su predavači uGlossa - centru za njemački jezik Tuzla ujedno i Goethe-ispitivači i da se u prostorijama Glossa-centra u Tuzli u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine održavaju Goethe-ispiti, imat ćete mogućnost da se upoznate sa nekim od usluga Glossa - centra za njemački jezik kao što su kursevi njemačkog jezika, nastava na daljinu, ljetna škola njemačko jezika u Beču i Gracu, prevođenje.

 

Možete da prisustvujete i učestvujete i na prezentaciji i na radionici ili na jednom ili drugom. Prezentacija počinje u 19.00 h i traje okvirno do 19.45 h, dok radionica počinje poslije prezentacije oko 19.45 h i traje do 20.30 h.

 

Učešće na prezentaciji i radionici je potpuno besplatno!ŠTA? - "Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima!

 

KADA? - u srijedu, 24. aprila 2019. u 19.00 h

 

GDJE? - Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina na adresiTrg Kralja Petra I Karađorđevića, Bijeljina

 

Nagradno izvlačenje: Najsretnije očekuju vrijedne nagrade koje su za Vas pripremili Goethe-Institut BiH, Knjižara Buybook Sarajevo i Glossa-centar Bijeljina!3 nagrade: 3 poklon paketa Goethe-Instituta BiH, Knjižare Buybook Sarajevo i Glossa-centra Bijeljina

 

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine i Knjižara Buybook su dugogodišnji saradnici Glossa - centra za njemački jezik!

 

Iz organizacijskih razloga je prijava obavezna i na prezentaciju i radionicu!

 

Prijavu možete izvršiti na broj telefona065 472 224, na mailbijeljina@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u uliciKarađorđeva 45-47.

 

Najave događaja

  • 23:00

    6°C
  • 02:00

    5°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI