BARO DROM

Festival romske kulture, tradicije i jezika

CZK Semberija
CZK Semberija

 • Patrijarha Pavla 1
  Tel: 055/204-202 055/490-307
  Fax:055/209-934
  http://www.semberija.com
Bijeljina, BARO DROM CZK Semberija

BARO DROM (prev. DUG PUT)  je festival jedinstven na prostorima Zapadnog Balkana, jer slavi i promoviše romsku kulturu, tradiciju i jezik. Uči nas o dugom putu koji su Romi prošli i kojim još uvijek putuju ka potpunoj društvenoj uključenosti i prihvatanju.

Festival će se održati 25.08. i 26.08.2022. godine u Bijeljini na platou Centra za kulturu Semberija kako bi iz prve ruke doživjeli bogatstvo radosti i tuge koju Romi na ovom putu nose, a kojim su oplemenili kulture i umjetnosti svih zemalja u kojima žive.

BARO DROM  kombinuje kvalitetne sadržaje koji promovišu romsku kulturu, tradiciju i jezik, te će u toku dva dana festivala posjetioci imati priliku da učestvuju u defileu učesnika festivala, nastupima SKUD „Semberija“, Dragana Ristića i KAL benda, operske dive Nataše Tasić Knežević, da učestvuju u radionici o romskoj literaturi i jeziku koju će voditi prof. dr. Hedina Tahirović -Sijerčić, kao i u književnoj večeri pisca Metija Kamberija. Pored ovog sadržaja u toku trajanja festivala posjetioci će moći posjetiti i dvije izložbe „Znameniti Romi svijeta“ u galeriji Centra za kulturu „ Semberija“ i „Romi narod vatre i slobode“ u Muzeju „Semberija“. U prilogu vam dostavljamo i portfolio festivala.

Najave događaja

 • 07:00

  0°C
 • 10:00

  2°C
 • 13:00

  6°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI