Virus

Akademija dramskih umjetnosti Tuzla

CZK Semberija
CZK Semberija

  • Patrijarha Pavla 1
    Tel: 055/204-202 055/490-307
    Fax:055/209-934
    http://www.semberija.com
Bijeljina, Virus CZK Semberija

U utorak, 07.02.2023. godine u 19:00  časova u Centru za kulturu Semberija igraće se predstava "VIRUS" u izvođenju studenata glume Akademije dramskih umjetnosti Tuzla.

"Svjedoci smo da se u posledniih nekoliko godina mnogo govori o virusima medicinsko-biološkog karaktera, ali mislimo da neki mnogo jači virus izjeda ljude iznutra, a to je nerazumijevanje, predrasude, nedostatak empatije... Zato smo kao studenti odlučili da ovaj problem predstavimo što većem broju publike", poručili su iz Akademije dramskih umjetnosti Tuzla.

"Virus" pisca Siniše Kovačevića je zapravo jedna velika poruka mladima, jedna velika poruka porodici kao jezgru iz koga svi mi polazimo. U pitanju je komad koji se bavi sudbinom dvadesetpetogodišnjeg rokera koji je veoma popularan i slavan u poslu kojim se bavi. Međutim, njegov život se menja nakon saobraćajne nesreće njegovog druga kada se analizom krvi ustanovi da je baš on nosilac HIV virusa. I kao što to obično biva, umesto podrške i razumevanja koje mu treba uputiti i pokazati, njegovi najbliži ga odbacuju, te on sam nailazi na zid predrasuda, strahova i frustracija čiji je osnovni uzrok neiformisanost i neznanje o ovoj bolesti.

Predstava ukazuje na to da bolestan ne smije da znači i odbačen, jer čovjek kada se osjeti napuštenim biološki se pretvara u zvjer, pokušava da se bori protiv drugih ljudi zbog kojih je primoran da se sam nosi sa svim što ga čeka.

U predstavi igraju studenti treće godine glume Akademije dramskih Umjetnosti Tuzla: Nikola Ristić, Franko Bralo, Zerina Mujkić, Amer Javoraš, Jelena Krstić, Hena Trutović, Sunčica Strukar.

Mentor: Jasmina Čelebić Tanović

Ulaz na predstavu je slobodan.

Najave događaja

19°

  • 13:00

    19°C
  • 16:00

    18°C
  • 19:00

    16°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI