Predstava "Šta je sobar video"

Dani komedije - Pozorišna predstava

CZK Semberija
CZK Semberija

 • Patrijarha Pavla 1
  Tel: 055/204-202 055/490-307
  Fax:055/209-934
  http://www.semberija.com
Bijeljina, Predstava

Predstava "Šta je sobar video"

29.03.2023. godine u 20:00 časova. Cijena ulaznice: 15 KM

Agencija ,,Scena“ Beograd

Tekst: Džo Orton
Režija: Srđan Karanović
Igraju: Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović, Stefan Radonjić, Jelisaveta Koraksić, Dušan Matejević i Bogdan Bogdanović

Ukratko

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo svoju karijeru ili brak već i dokazao sopstvenu uračunljivost.

Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frustriranosti, ugušenih i pritajenih strasti. Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identiteta, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji.

Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.
Predstava ima za cilj samo da zabavi, nasmeje, slavi čoveka sa svim njegovim nesavršenostima, nagonima, slabostima i manama, pomalo opomene one koji se prepoznaju ali ne da ih osuđuje i plaši već samo da im ukaže na nepredvidljivost onoga što nam se događa i na našu nemoć da to u potpunosti kontrolišemo uz zaključak da ništa nije zagarantovano i sigurno, već je sve relativno baš kao i sud koji drugi stvaraju o nama.

Najave događaja

 • 04:00

  8°C
 • 07:00

  9°C
 • 10:00

  10°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI