Predstava "Sportsko srce"

Dani komedije - Pozorišna predstava

CZK Semberija
CZK Semberija

  • Patrijarha Pavla 1
    Tel: 055/204-202 055/490-307
    Fax:055/209-934
    http://www.semberija.com
Bijeljina, Predstava

Predstava "Sportsko srce"

31.03.2023. godine u 20:00 časova. Cijena ulaznice: 20 KM

Zvezdara teatar Beograd

Tekst: Đorđe Milosavljević
Režija: Milan Karadžić
Igraju: Mima Karadžić, Nela Mihajlović, Aleksandar Đurica, Nina Nešković i Nikila Šurbanović

Reč pisca

Ono što me u pozorištu najviše zanima privuklo me je ovom komadu, a to je sudar različitih svetova, autentičnost likova i raspon od tragičnog do komičnog u priči. Ovde se sukobljavaju jedan pretenciozan,snobovski, umišljen svet sa stradalnim, ali autentičnim svetom skorojevića, što istovremeno proizvodi i tragične i komične efekte. Preokreti u sudbini likova su više nego izazovni za glumce. Zato sam bio inspirisan da režiram „Sprotsko srce“ sa namerom da predstava verno oslika našu stvarnost koja je istovremeno i smešna i tužna.

Reč reditelja

Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju. I da – njih petoro sreću se u pečenjari na Gornjem Zemunu, koju vodi pomenuti prezreni otac, i to baš na dan, kad su u finalu svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji igrale reprezentacije Francuske i Hrvatske. Šta još da pisac napiše, a da već nije napisao u dvanaest hiljada i kusur reči dramskog teksta, koje ćete čuti na sceni?

Uprkos preziru, sramu, odbačenosti, otuđenosti, očajanju, autodestruktivnosti, razočaranosti, mahnitosti i Dedinju – ovo je komedija. Rizikujući da vam na ovom mestu otkrijem previše, reći ću i da je to, pre svega, priča o opraštanju i pomirenju.

Najave događaja

  • 02:00

    5°C
  • 05:00

    5°C
  • 08:00

    5°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI