Suze su OK

CZK Semberija
CZK Semberija

 • Patrijarha Pavla 1
  Tel: 055/204-202 055/490-307
  Fax:055/209-934
  http://www.semberija.com
Bijeljina, Suze su OK CZK Semberija

23.11.2023. godine u 20 časova predstava "SUZE SU OK"
Tekst: Mirjana Bobić Mojsilović
Režija: Milan Karadžić

Igraju: Tanja Bošković, Petar Mihailović, Rade Marjanović, Milan Caci Mihailović

Tanja Bošković :

Nagrada za najboljeg glumca večeri na 25. Nušićevim danima 2008. godine

Nagrada za najbolju žensku ulogu na 9. Teatar festu 2008. godine u Doboju

Laureat Festivala „Risto Šiškov“ , Strumica, 2017. Godine

Nagrada za najbolju glumicu „Festivala pobednika festivala“, Rakovica, 2018.

Zaista je neosporna činjenica: sve što proistekne iz kreativnog pera Mirjane Bobić Mojsilović je osuđeno na uspeh. Pa i predstava Suze su OK koja je prvi put izvedena u Narodnom pozorištu 16. marta 1999. godine. Glumačka postava je od tada zacementirana i nakon toliko godina se traži karta viška. Tekst za ovu melodramu koja je bila deo repertoara Zvezdara Teatra pisala je upravo Mira, a režirao Milan Karadžić.

“I, pošto se moji smrznuti prsti nikada nisu grejali u tvom džepu, u dugim šetnjama na keju; I, pošto ti moje šale nikada nisu bile smešne, dok im se svi drugi smeju. I pošto sada, odjednom, posle toliko vremena kada ionako više ništa nije smešno, ti želiš da znaš kome sam posvetila onaj sonet lanjski…“, Mirjana Bobić Mojsilović (Ljubavna pesma)

Na pitanje zašto je i posle toliko vremena, komad ‘Suze su OK’ toliko popularan, odgovor se krije u nekoliko faktora: glumcima, emociji i priči. Dama srpske umetnosti, Tanja Bošković, daje posebnu čar predstavi, a uz nju se na Novoj sceni Zvezdara teatra pojavljuju i Rade Marjanović (u ulozi Viktora Novaka), Petar Mihailović (u ulozi Sime Kralja) i Milan Mihailović (u ulozi gospodina Stratimirovića).

Marija Kalić je melanholična žena, živi u svojoj poetskoj Zemlji čuda, bez ikakvih izgleda da se premesti u realnost. Želi da joj neko posveti pesmu jer su joj stihovi beg od okrutne stvarnosti. Sanjala je da postane operska pevačica, a karijeru započela i završila u horu Radio Beograda. Ona i dalje mašta o pravoj ljubavi, na momente svesna da je sama sebi najveći heroj u svetu strašnih aždaja. Ali, njoj su suze potpuno ok, opravdane na planeti loših ljudi

Najave događaja

24°

Umjereno oblačno
 • 02:00

  Kiša
  24°C
 • 05:00

  Umjereno oblačno
  23°C
 • 08:00

  Umjereno oblačno
  24°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI