Ukupno slučajeva
562 (+3)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Novi zemljotresi pogodili Japan

FUKUŠIMA - Japanske vlasti saopštile su da je zemljotres jačine šest stepeni pogodio severoistočne delove Japana, gde su u toku napori da se reaktori u nuklearnom postrojenju Fukušima stave pod kontrolu.

REGION I SVIJET

Prema prvim izveštajima nema povređenih, a nije pričinjena ni veća materijalna šteta Zemljotres se dogodio u samu zoru, po japanskom vremenu, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Nije izdato upozorenje na opasnost od cunamija. Iz nuklearne elektrane Fukušima saopšteno je da nema novih oštećenja posle najnovijeg zemljotresa. Radnici su uspeli da povežu napajanje strujom na svih šest reaktora u Fukušimi.

Novi zemljotres, jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, pogodio je nešto kasnije u toku dana severoistočni deo Japana. Zasad nema izveštaja o novoj šteti. Epicentar potresa bio je blizu istočne obale japanskog ostrva Honšu, 550 kilometara severoistočno od Tokija, na dubini od 10 kilometara, navedeno je na veb sajtu Američkog geološkog zavoda.