Preko 100 tela i dalje zarobljeno u olupini broda

Ruski zvaničnici izjavili suda postoji bojazan da je više od stotinu ljudi, od kojih je veliki broj dece, poginulo u potonuću turističkog broda "Bulgarija" u reku Volgu u regionu Tatarstan.

Preko 100 tela i dalje zarobljeno u olupini broda

Prema najnovijim podacima, iz reke je izvučeno devetoro nastradalih, dok je preko 100 tela, uključujući i 30 dece, i dalje su zarobljeno u olupini broda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Portparolka ruskog ministarstva za vanredne situacije Jelena Smirnik saopštila je da su do sada iz reke izvučena tela devet osoba koje su se nalazile na brodu koji je juče potonuo, a da je spaseno 80 ljudi.

Na plovilu, koje je registrovano za maksimalno 120 osoba, nalazilo se 185 ljudi, među kojima je bilo 148 putnika. Brod je potonuo na dubinu od oko 20 metara, a uzrok nesreće još nije utvrđen. Jedan neimenovani zvaničnik iz ruskog ministarstva za vanredne situacije ranije je rekao da su šanse za pronalaženje preživelih posle potonuća "Bulgarije" minimalne.

"Bulgarija" je potonula oko tri kilometra od obale, nedaleko od sela Sekejevo, oko 80 kilometara južno od Kazanja, najvećeg grada u Tatarstanu, udaljenog 800 kilometara od Moskve.