Oboren svetski rekord u čitanju bez prestanka

Pet dominikanskih studenta postavilo je svetski rekord u čitanju naglas bez prekida koje je trajalo ravno 300 sati, sa ciljem podizanja svesti o knjigama u Dominikanskoj Republici. I još uvek se nisu zaustavili.

Oboren svetski rekord u čitanju bez prestanka

Studenti su ovime ušli u Guinness-ovu knjigu rekorda oborivši prethodni od 240 sati postavljen 2009.godine od strane grupe žena iz Miami Dade College-a.

"To je vrlo važan slučaj jer se bavi čitanjem i promoviše intelekt", rekao je Michael Janela, Guinness-ov zvaničnik koji je verifikovao rekord. On je to nazvao ogromnom žrtvom.  "Nema se vremena za spavanje, pa čak ni za jelo", rekao je. "Ponekad su studenti čitali do zore, sami bez podrške."

Studenti su planirali da se zaustave sredu, ali je ipak odlučeno produže čitanja do subote i time završe 365 sati čitanja, jedan sat za svaki dan u godini. Guinness zvaničnici će nastaviti da prate čitanje kako bi proverili i posljednji put.

Reyes se nada da će novi rekord nadahnuti mlade ljude da čitaju barem jedan sat dnevno i podstaći vlasnike firmi da pomognu proširenju izbora knjiga u knjižarama i bibliotekama širom Dominikanske Republike i time popularizovati književnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 11:00

    12°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

144 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 06:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI