Karla Sarkozi podnela tužbu zbog pesme

  • Džet-set
  • 25. Mar 2011.

Karla Bruni-Sarkozi, supruga predsednika Francuske Nikole Sarkozija, podnela je tužbu protiv jednog francuskog lista koji je na internetu objavio demo-snimak pesme sa njenog novog albuma koji će se uskoro pojaviti u prodaji.

Karla Sarkozi podnela tužbu zbog pesme

Dnevnik Midi libr objavio je u februaru na svojoj internet stranici snimak u trajanju od 50 sekundi italijanske verzije "Douce France" (Mila Francuska), pesme legendarnog francuskog šansonijera Šarla Trenea koja se smatra delom kulturne baštine Francuske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pesma, koja govori o ljubavi prema domovini, nastala je za vreme Drugog svetskog rata i jedna je od najomiljenijh francuskih pesama svih vremena.

Mnogi veruju da ju je prva dama Francuske uvrstila u svoj novi album kao vid podrške suprugu za kojeg se očekuje da će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima 2012. godine.

Drugi, pak, ističu da je Sarkozijeva supruga želela da na taj način obeleži 150-godišnjicu od ujedinjenja rodne Italije, spojivši pesmom dve zemlje koje najviše voli.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Midi libru kažu da nisu imali nikakvih zlih namera i da su snimak objavili povodom godišnjice Treneove smrti koji je rođen u Narboni, na jugozapadu Francuske gde se list distribuira.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA