Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Fejsbuk zaposlio srpske đake

Petoro mladih stručnjaka s beogradskog Računarskog fakulteta odlazi u SAD, gde će raditi kod Marka Cukerberga, najmlađeg milijardera na svetu.

REGION I SVIJET

Pet kompjuterskih genijalaca odlazi iz Beograda, sa Računarskog fakulteta, u Sjedinjene Države. Da radi u Fejsbuku!

- Idemo da osvetlamo obraz Beogradu, Srbiji i svom fakultetu - poručuje jedan od njih Igor Kabiljo, koji je uveren da će se svi dobro snaći u ovoj kompaniji. Uz Igora, u trenutno najpoznatiju kompaniju na svetu idu Maja Kabiljo, Srećko Toroman, Relja Petrović i Slavko Fodor.

Na pitanje kako je došlo do toga da ih traži najmlađi milijarder na svetu Mark Cukerberg, Igor odgovara da je to sasvim normalno:

- Poziv smo dobili pre oko mesec dana. Njih je najviše privukao naš talenat i široko znanje. Tu su, naravno, i rezultati koje smo pokazali na međunarodnim takmičenjima. Radićemo u razvojnom timu, ali na kojim pozicijama - tek će se videti.

Zadovoljni su, kažu, prilikom da rade u najpoznatijoj društvenoj mreži na svetu, koja je i u Srbiji zarazila i mlado i staro. Naravno, zadovoljni su i ponudom koja je stigla iz Amerike. Da li će se vratiti? To se ne zna.

- Zavisiće od svakog individualno. U ovom trenutku ne mogu dati dugoročne prognoze - kaže Igor Kabiljo. Srbijo, izgubila si još pet vrednih ljudi.

11°

  • 16:00

    11°C
  • 19:00

    9°C
  • 22:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI