Fejsbuk zaposlio srpske đake

Petoro mladih stručnjaka s beogradskog Računarskog fakulteta odlazi u SAD, gde će raditi kod Marka Cukerberga, najmlađeg milijardera na svetu.

Fejsbuk zaposlio srpske đake

Pet kompjuterskih genijalaca odlazi iz Beograda, sa Računarskog fakulteta, u Sjedinjene Države. Da radi u Fejsbuku!

- Idemo da osvetlamo obraz Beogradu, Srbiji i svom fakultetu - poručuje jedan od njih Igor Kabiljo, koji je uveren da će se svi dobro snaći u ovoj kompaniji. Uz Igora, u trenutno najpoznatiju kompaniju na svetu idu Maja Kabiljo, Srećko Toroman, Relja Petrović i Slavko Fodor.

Na pitanje kako je došlo do toga da ih traži najmlađi milijarder na svetu Mark Cukerberg, Igor odgovara da je to sasvim normalno:

- Poziv smo dobili pre oko mesec dana. Njih je najviše privukao naš talenat i široko znanje. Tu su, naravno, i rezultati koje smo pokazali na međunarodnim takmičenjima. Radićemo u razvojnom timu, ali na kojim pozicijama - tek će se videti.

Zadovoljni su, kažu, prilikom da rade u najpoznatijoj društvenoj mreži na svetu, koja je i u Srbiji zarazila i mlado i staro. Naravno, zadovoljni su i ponudom koja je stigla iz Amerike. Da li će se vratiti? To se ne zna.

- Zavisiće od svakog individualno. U ovom trenutku ne mogu dati dugoročne prognoze - kaže Igor Kabiljo. Srbijo, izgubila si još pet vrednih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 05:00

    18°C
  • 08:00

    18°C
  • 11:00

    20°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

64 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

309 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI