Lutkarska radionica za djecu

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić" u toku je lutkarska radionica na kojoj djeca svakog utorka i četvrtka imaju priliku da kreativnim stvaralaštvom prave lutke, a na taj način i kvalitetno provedu slobodno vrijeme.

Lutkarska radionica za djecu

Lutkar Bogdan Simić, koji vodi radionicu zajedno sa zaposlenima u ovoj kulturnoj ustanovi, kaže da je do sada rađeno sedam tipova lutaka, a da su, osim mališana, za ovaj tip zabave zainteresovani i stariji koji ih dovedu, pa nerijetko zajedno učestvuju u pravljenju lutke.

"Najvažnije je da djeca uživaju u radionici i da slobodno vrijeme utroše na kvalitetan način, druženjem i radom na nečemu što do sada nisu imali prilike. Djeca imaju određenu predstavu o lutkama, kao što su barbika i druge plastične lutke, a ovdje su se upoznali sa mnogim drugim lutkama koje su neobične, jednostavne za izradu i koje mogu da posluže kao rekvizit u pozorištu", rekao je Simić.

Prema njegovim riječima, djeca su slobodna u kreacijama, sama prave izgled lutke, njihovu veličinu, frizure pa čak i dodjeljuju imena, jer ih vrlo lako prihvataju i poistovjećuju se sa njima. Od danas su izloženi radovi mališana koji su iskoristili priliku da se uključe u ovu radionicu i svi koji svrate u biblioteku imaju priliku da ih pogledaju.

"Izložba će biti postavljena dok ima interesa za nju, a kasnije će ove lutke djeca odnijeti kućama. Možda neke od njih budu zadržene i stalno izložene i mislim da bi ih se djeca u tom slučaju vrlo rado odrekla", naglasio je Simić. Osim pravljenja lutki, djeca u okviru lutkarske radionice rade i na nekoliko kraćih igrokaza, a u planu je da u okviru obilježavanja Dječije nedjelje, bude organizovana predstava koju pripremaju.

Iako je prvobitno planirano da se radionica održava dok traje ljetnji raspust, prema Simićevim riječima, velike su šanse da bude produžena, ali možda sa nekim drugim vrstama aktivnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA