Loše navike koje utiču na vašu kožu

Preporučujemo da pročitate podsetnik sa 16 rizičnih životnih navika koje, pored toga što utiču na zdravstveno stanje, ostavljaju trag i na vašoj koži.

Loše navike koje utiču na vašu kožu

Pušenje cigareta

Kao da vam treba neki drugi razlog zbog kog biste prekinuli? Vreme je. Ako nastavite da pušite nećete samo uništiti svoje zdravlje, već ćete napraviti dublje bore u vašoj koži i koža će vam postati žuta. Činjenica je da starite 2.5 godina brže od nepušača prema istraživanju sprovedenom u "Plastic and Reconstructive Surgery".

Alkohol

Ne govorimo da prestanete sa alkoholom. I dalje ga možete piti, ali u određenoj meri ukoliko ste odlučili da vodite računa o svom telu. Ako pijete više od jednog koktela na dan, vaša koža trpi. Alkohol povećava nivo zapaljenja agenata u krvotoku koji dovodi do opuštanja kože tokom vremena.

Korišćenje pogrešnih proizvoda za kožu

Korišćenje kozmetike koja ne odgovara vašem tipu kože je ogromna greška. U parfimerijama i drogerijama kod odeljka za negu lica stoje stručnjaci. Uvek se morate posavetovati sa nekim, pogotovo ako imate problematično lice. Nikako ne tražiti proizvode preko interneta koje drugi preporučuju.

Ignorisanje vrata, grudi i leđa

Nega kože ne prestaje kod vaše brade. Vrat, grudi i leđa su takođe izloženi i retko kada dobijaju hidrataciju kao vaše lice. Ali kao što možete videti oko sebe, starijim ženama je vrat "izboraniji" nego lice. Samo trebate uraditi sledeće: sledeći put kada stavljate kremu za lice, kremu za sunčanje ili piling tretman, ne libite se da proširite tretman do dekoltea.

Korišćenje prljavih četkica za šminkanje (prašina svuda pada)

"Zašto brinuti, to je moja četkica i niko je ne koristi sem mene"- pomislite. Evo zašto je to loše: ako preskočite pranje četkica, možete završiti sa komplikacijama na koži- zapušenim porama i bakterijskim infekcijama. Jednom u tri nedelje uzmite blagi šampon (po mogućstvu bebi šampon), utrljajte u četkice, isperite ih dobro i ne koristite ih dok se ne osuše , najbolje bi bilo da prenoće. Kada je baš neophodno i kada nemate vremena, možete iskoristiti vlažne maramice.

Konstantno telefoniranje

Ukoliko dosta vremena provodite telefonirajući, porazmislite o slušalicama. Sama toplota telefona, zračenje i trenje mogu da prouzrokuju različite nepravilnosti na koži, od crvenila do akni. Kome je telefon uvek čist? Da ne govorim o telefonima sa touch screen-om.

Prekomerno čišćenje lica

Smešno zvuči, ali poznato nam je da ništa što se uzima/koristi u prekomernim količinama nije dobro. Prekomerno čišćenje lica može imati kontra-efekat, i na kraju se može dogoditi da izazove iritaciju goru od one koju ste imali. Koristite blage pilinge ujutru i uveče, nikako ne koristite nista jače na svoju ruku.

Budni do kasno

Neispavanost uzrokuje stres koji utiče na kosu, kožu, nokte, itd. Povećava mogućnost da se pojave ekcemi, akne i psorijaza. Spavanjem se telo odmara i regeneriše od "štete" koju smo napravili tog dana. Prekidanjem sna samo još više uništavamo ceo organizam, što i sami možete videti po vašem raspoloženju tada.

Neskidanje šminke

Dozvoliti sebi da legnete u krevet sa šminkom je nedopustivo! Ukoliko imate taj običaj, stavite maramice za skidanje šminke pored kreveta, i skinite je poslednjim atomima snage. Noću se koža masti, i pore koje su zapušene šminkom mogu prouzrokovati "katastrofu". Ovo je savet "broj jedan" za sve žene sveta.

Brza hrana

Šta jedemo-to smo mi. Ukoliko jedete masnu hranu, odraziće vam se na celom telu. Pazite šta jedete (ne predlažemo dijetu), činjenica je da ako prestanete da jedete brzu hranu akne će nestati uz obaveznu negu, za oko šest nedelja. Umesto brze hrane, zanimajte se kuvanjem, a kao grickalice jedite lubenice, dinje, breskve i osećaćete se zdravije.

Nepoštovanje pravila "pazite na deo oko očiju"

Koža oko očiju je tanja od praktično bilo kog dela kože na telu, i zato su podočnjaci toliko vidljivi. Istovremeno je i velika žrtva nepažnje. Ne trebamo je dirati ukoliko su nam ruke prljave. Tako rizikujemo da nam pukne kapilar, što samo dovodi do tamnjenja područja oko očiju. Ukoliko koristite kremicu ili serum, koža će biti elastičnija i regulisaće boju vaših podočnjaka.

Čačkanje bubuljica

Znamo, znamo, iritira nas i jednostavno je moramo čačkati. Ali, radimo još goru stvar jer ne radimo pravilno, i onda bakterija uđe još dublje i napravi ožiljak. Koliko god je moguće pokušajte da je ne dirate, već da očistite lice pilingom i nanesete neko sredstvo za bubuljice na bazi alkohola (samo na bubuljicu) i pustiti da prenoći.

Manjak fizičke aktivnosti

Fizička aktivnost poboljšava naše raspoloženje i samim tim dovodi krv do svakog dela našeg tela pa izgledamo zdravije. Kada smo pod stresom, to se vidi na našoj koži (ljušti se, bubuljice se stvaraju, koža žuti). Vežbanjem koža postaje elastičnija, mekša i čistija (podrazumeva se da ćete lice očistiti odmah posle vežbanja).

Preplanulost

Bronzer? O.k. Sredstva za preplanulost? O.k. Solarijum i prekomerno izlaganje suncu? Ne baš. U pokušaju da se koža zaštiti od sunca, koža se "zgusne", proizvodi melanin-pigment koji potamnjuje ćelije. Svaka promena na koži izaziva preterano starenje i povećava rizik od raka kože. Kako biste se zaštitili od sunca, koristite zaštitu SPF sa faktorom 30. I pokušajte da izbegavate solarijum. To je sve veštačko, a šta je veštačko ne izgleda lepo.

Mešanje kozmetičkih proizvoda

Kupujemo kozmetiku a ne proveramo sastojke. Nismo sigurni da li se mogu koristiti u isto vreme sa drugim proizvodima. Ponekad neki proizvodi isključuju dobre stvari jednog proizvoda, a uključuju loše ovog drugog. A ponekad se dupliraju i izazovu iritaciju i promene na koži. Negativne stvari se mogu desiti ako neko rešava različite probleme u isto vreme, kao što su akne i opekotine. Ne slažu se sastojci ali niko ne razmišlja o posledicama.

Grickanje noktiju

Samim tim što pojedemo sve bakterioje ispod noktiju bi trebalo da bude jedini razlog da prekinete. Ne pomažu ni veštački nokti niti lakovi sa ukusom.Pred toga, tu je i estetski faktor. Ženski pol dosta novca ulaže u savršen izgled noktiju pa je daleko ekonomičnije i lakše kada bi dame odlućile da puštaju prirodne nokte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA