Partizan otvara stadion

Fudbaleri beogradskog Partizana, višestrukog prvaka Srbije, odigraće danas prijateljsku utakmicu u Velikoj Obarskoj s domaćom ekipom Mladosti, čime će na svečan način biti otvoren novi stadion, koji je građen nekoliko godina.

Partizan otvara stadion

Gostovanje Partizana pobudilo je veliko zanimanje ne samo navijača "crno-belih", već i svih ljubitelja fudbala u ovom dijelu Republike Srpske, pa se očekuje dolazak nekoliko hiljada posjetilaca na utakmicu čiji je početak zakazan za 18 časova.

U drugoligašu iz Velike Obarske u toku su opsežne pripreme kako bi "crno-bele" iz Beograda dočekali na pravi način. - Dugo smo imali dogovor s predsjednikom Partizana, Draganom Đurićem, da Partizan uveliča svečano otvaranje našeg novog stadiona.

Ovom utakmicom zvaničnici "crno-belih", i pored gustog rasporeda, ispunjavaju dato obećanje i mi smo im na tome veoma zahvalni. Imamo informaciju da će Beograđani doći u najjačem sastavu, izuzimajući igrače koji imaju reprezentativne obaveze, pa se može očekivati pravi fudbalski spektakl - kaže Borko Blagojević, predsjednik drugoligaša iz Velike Obarske. Novi stadion u ovom naprednom semberskom selu građen je nekoliko godina i sada je konačno završen.

- Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na ono što smo uradili. Dobili smo savremeni sportski objekat sa svim potrebnim uslovima za odigravanje prvoligaških utakmica. Teren je napravljen po najsavremenijoj tehnologiji, završena je tribina sa 500 sjedećih mijesta, imamo 200 metara žičane ograde i 90 metara betonske - kaže Blagojević.

Jedan od razloga Partizanovog dolaska u Veliku Obarsku jeste i podatak da je dugogodišnji prvotimac i jedno vrijeme kapiten "crno-belih", Branimir Bajić, rođen u ovom selu i da je Mladost njegov matični klub. Bajić je u dresu Partizana odigrao 274 utakmice, učestvovao u osvajanju nekoliko šampionskih titula i kup takmičenja, a bio je i član generacije koja je s Lotarom Mateusom na klupi izborila učešće u Ligi šampiona 2003. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA