Domaća aplikacija za online pripremu vozačkog ispita

Započeo kao srednjoškolac, a sada sa prijateljima sa fakulteta razvija projekat koji pruža sve potrebne informacije budućim vozačima. Darko Lukić, autor SpesDriver aplikacije, odrastao je u Bijeljini gdje je završio osnovnu i srednju školu, a sada studira Računarstvo i automatiku u Novom Sadu.

Domaća aplikacija za online pripremu vozačkog ispita

"Bavim se računarstvom i programiranjem od srednje škole, a želja da radim projekat vezan za saobraćaj nastala u vrijeme kada je otac radio kao instruktor vožnje", kaže Darko, autor aplikacije.

Ukoliko želite da spremite teorijski dio vozačkog ispita ili pronađete pogodnu auto školu za polaganje vozačkog potrebno je samo da posjetite njegovu SpesDriver aplikaciju.

Aplikacija za testiranje, odnosno vježbanje teorije, iz saobraćajnih propisa sadrži sva pitanja koja je objavilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Bosne i Hercegovine.

Aplikacija je vrlo jednostavna i intuitivna, nije potrebna registracija, već samo da odaberete kategoriju i vježbate.

"Napravio sam jednostavnu aplikaciju, primijetio sam da se ljudima to sviđa, pa sam riješio da tako i ostane", dodao je Darko.

Postoji i Android aplikacija pruža još bolje korisničko iskustvo.

Od skoro je dostupan spisak auto škola u Bosni i Hercegovini koji bi trebalo da omogući budućim kandidatima da pronađu njima najbolju auto školu.

Auto škole takođe mogu da iskoriste ovu mogućnost i prezentuju svoje pogodnosti i kvalitet usluga.

"Cilj nam je da daljim razvojem aplikacije dodatno olakšamo polaganje vozačkog ispita, ali i da projekat proširimo na ostale zemlje u regionu", kaže Darko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA