Bubijada prvi put u Bijeljini

  • TURIZAM
  • 02. Jul 2016.

Skup starih VW vozila pod nazivom "Bijeljinska bubijada" održaće se od 12. do 14. avgusta na prostoru bazena Banje Dvorovi.

Bubijada prvi put u Bijeljini

Kao rijetko koji automobil, Buba je dosegla kultni status pa ima veliki broj ljubitelja širom svijeta, udruženih u klubove.

Na prvoj bubijadi koju organizuje udruženje Oldtimer klub iz Bijeljine očekuje se 60 vozila i 150 učesnika iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije i Njemačke.

"Već niz godina posjećujemo skupove ovog tipa pa je iz toga proistekla ideja da se jedan ovakav skup održi i u našem gradu", rekli su za portal Bijeljina danas organizatori ovog događaja i dodali da se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna te da će u dogledno vrijeme biti uvrštena u zvaničnu turističku ponudu grada Bijeljine.

Manifestacija počinje u petak 12. avgusta, prijemom gostiju u kamp koji će biti postavljen u krugu bazena Banje Dvorovi. Za goste, kao i sve prisutne, u večernjem terminu, planirana je zabava uz tamburaše.

U subotu, 13. avgusta, oko 13,30 časova održaće se defile učesnika Bubijade po gradskim ulicama i izložba vozila u centru grada.

"Skup nije takmičarskog karaktera i skladu sa tim u kampu će se održati 'bubijaske' igre, a najbolji učesnici biće nagrađeni simboličnim nagradama koje će obezbijediti naši sponzori", dodali su u Oldtimer klubu.

Za dobru atmosferu u večernjem dijelu programa biće zadužen lokalni rock band Revolt.

Zatvaranje prve manifestacije posvećene 'Bubi' je u nedjelju 14. avgusta.

Buba je nastala davne 1933. godine, a svojim kvalitetom i trajnošću, poslije Drugog svjetskog rata "Buba" je osvojila svijet jer se preko 24 miliona proizvedenih primjeraka tog automobila vozilo bukvalno u svakoj zemlji svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA