Srpskoj do sada prebačeno 3,6 miliona KM

Uprava za indirektno oporezivanje BiH do danas je po osnovu privremenog poravnanja raspodjele prihoda od indirektnih poreza Republici Srpskoj prebacila 3.625.278 KM, izjavio je Srni portparol UIO Ratko Kovačević.

Srpskoj do sada prebačeno 3,6 miliona KM

Sprovođenje odluka o privremenim poravnanjima raspodjele prihoda od indirektnih poreza, koje je usvojio UIO BiH počelo je 14. septembra, a poravnanja će biti izvršena tako da će se svakog radnog dana od iznosa sredstava sa Јedinstvenog računa koja pripadaju Federaciji BiH /FBiH/ odvojiti 604.213 KM i uplatiti u korist RS.

Poravnanja će biti provedena u 56 radnih dana, zaključno sa 30. novembrom, kada će Srpskoj biti prebačeno ukupno 33.835.934 KM, koliko je predviđeno usvojenim odlukama o privremenim poravnanjima za 2008. godinu, 2009. godinu, za period januar - juni 2010. godine, te januar - juni 2011. godine.

U UIO očekuju da entitetski ministri finansija predlože po jednog službenika iz UIO koji će interno biti premješteni u Odjeljenje za krajnju potrošnju pri Upravnom odboru UIO. Na posljednjoj sjednici Upravni odbor UIO zaključio je da će nakon popunjavanja Odjeljenje za krajnju potrošnju imati rok od dva mjeseca da izvrši sve dodatne analize podataka krajnje potrošnje iz PDV prijava.

Nakon toga biće podnesen izvještaj UO UIO BiH, na osnovu kojeg bi Upravni odbor trebalo da donese odluku o privremenom poravnanju za drugu polovinu 2010. godine, čime bi se izvršilo prvo prvivremeno poravnanje i za cijelu 2010. godinu. Čim Upravni odbor usvoji pomenutu odluku i dostavi Upravi na izvršenje, UIO će izvršiti i tu odluku te sprovesti poravnanje raspodjele prihoda od indirektnih poreza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA