Stros-Kan ponovo dokazuje da nije siledžija

Francusko tužilaštvo suočiće bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana i književnjicu Tristan Banon koja ga je optužila za pokušaj silovanja iz 2003. godine.

Stros-Kan ponovo dokazuje da nije siledžija

Ona tvrdi da ju je Stros-Kan zaključao u svom stanu u Parizu i napastvovao. On je priznao da joj se udvarao, ali je negirao da je pribegao nasilju, prenela je agencija AFP.

Povodom ovog slučaja oboje su dali iskaze u policiji, a Banonova je ove nedelje u televizijskoj emisiji rekla da želi suočavanje sa navodnim silovateljem. Kanovi advokati objavili su danas da je on na raspolaganju nadležnim službama.

Kan je nedavno bio prinuđen da napusti mesto predsednika MMF-a posle optužbi za silovanje sobarice u jednom njujorškom hotelu.

On je priznao da je imao seks sa sobaricom, ali je rekao da nije reč o silovanju, jer je ona dobrovoljno na to pristala.

Seks skandali koštali su Kana ne samo funkcije prvog čoveka MMF-a, već i trke za predsednika Francuske na sledećim izborima gde je trebalo da se pojavi kao kandidat socijalista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA