Sony predstavio novu konzolu

Kompanija "Soni" je predstavila na sajmu video igrica u Tokiju - TGS (Tokyo Game Show), koji se održava od 15. do 18. septembra, svoju novu prenosivu igračku konzolu "plej stejšen vita", preneli su francuski elektronski mediji.

HighTech

"Vita" bi trebalo da se nađe na japanskom tržištu tokom praznika koji se proslavljaju krajem godine, tačnije 17. decembra, dok će ostala tržišta morati da sačekaju na nju do početka 2012. godine. Radi se o lansiranju koje će biti propraćeno impozantnom listom od 26 igrica.

Problem u prodaji mogla bi da predstavlja, kako su istakli analitičari, mala autonomija rada uređaja (tri do pet sati tokom igranja uz dezaktiviranje bežične veze "vaj faj", 3G i "blutut" i korišćenja audio slušalica) kao i cena njegove memorijske kartice - kartica od četiri gigabajta koštaće 2.200 jena (oko 20 evra) i brzo će se puniti, a od 16 i 32 gigabajta 5.500 jena (50 evra) i 9.500 jena (90 evra). Vreme punjenja baterije tog uređaja iznosi dva sata i 40 minuta. "Sonijeva" nova konzola "vita" sa "vaj faj" vezom biće prodavana po ceni od 250 evra, a sa 3G vezom od 299 evra kojoj treba dodati pretplatu kod telefonskog operatera kako bi mogla da se koristi 3G mreža.