Za SNSD i Srpsku važna saradnja sa Jedinstvenom Rusijom

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je Sporazum o strateškom partnerstvu ove stranke sa ruskom partijom Јedinstvena Rusija važan koliko za SNSD, toliko i za Srpsku, jer je i međustranačka saradnja doprinijela da Srpska bude drugačije posmatrana i da budu omogućene investicije.

Za SNSD i Srpsku važna saradnja sa Jedinstvenom Rusijom

Dodik je rekao da će SNSD posvetiti posebnu pažnju djelovanju u okviru tog sporazuma.

- Ovo je jedini sporazum te vrste koji bilo koja partija iz Srpske ima sa ovako moćnom i velikom partijom. On je za nas veoma važan - rekao je Dodik u telefonskoj izjavi za Srnu iz Moskve, gdje je potpisao ovaj sporazum u okviru kongresa Јedinstvene Rusije, vladajuće partije na čijem je čelu Vladimir Putin.

Predsjednik Srpske je istakao da je SNSD pokrenuo saradnju sa Јedinstvenom Rusijom ranije i da imaju redovne kontakte koji su doprinijeli potpisivanju današnjeg sporazuma.

- Usaglasili smo u tom sporazumu da se redovno informišemo o stanju unutar našeg djelovanja u okviru Srpske i Rusije na nivou delegacija koje bi trebalo da se sreću redovno u toku godine i na nivou održavanja okruglih stolova, seminara, zajedničkih komisija koje bi bile formirane kako bi se određena pitanja stavila na dnevni red - istakao je Dodik.

On je rekao da je u Sporazumu izražena želja za razmjenom delegacija koje će se baviti pitanjima kao što su obrazovanje, kultura i svemu što može doprinijeti ne samo unutarpartijska poboljšanja odnosa, nego i odnosa između Srpske i Ruske Federacije.

Govoreći o značaju Sporazuma sa Јedinstvenom Rusijom, Dodik je istakao da su aktuelni ruski predsjednik Dmitri Medvedev i raniji Putin bili kandidati ove partije koja se priprema za izbore u decembru, a u martu su i predsjednički izbori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA