U Kosovskoj Mitrovici pucnjava, građani na barikadama

Noć, nakon što su vojnici Kfora pokušali da uklone barikade na alternativnom putu iznad prelaza Jarinje, širom severa Kosova i Metohije protekla je mirno.

U Kosovskoj Mitrovici pucnjava, građani na barikadama

Administrativni prelazi na severu pokrajine i dalje su blokirani barikadama koje su postavljene nakon što su na njih raspoređeni pored Euleksovih i kosovski carinici koji nemaju operativnu funkciju.

Sudija mitrovičkog opštinskog Suda, koji je izmešten u Vučitrnu, Zehra Vrbovci odredila je sinoć 15 dana pritvora vozačimsa kamiona preduzeća „Eurokop" iz Raške zbog osnovane sumnje da su neovlašćeno ušli na Kosovo.

Vrbovci je izjavila da postoji osnovana sumnja da je 13 osumnjičenih neovlašćeno prešlo administrativni prelaz i da im zbog toga preti novčana kazna od najmanje 250 evra, do zatvorske u trajanju do tri meseca.

Ona je kazala da će u pritvor biti uračunata i dva dana policijskog zadržavanja, dodajući da će početkom sledeće sedmice biti održan glavni pretres.

Jučerašnje saslušanje 13 vozača koje je pogranična kosovska policija uhapsila pre dve večeri na carinskom terminalu u južnom delu Mitrovice trajalo je oko šest časova, nakon čega su Srbi vraćeni u pritvorske jedinice koje se nalaze u Vučitrnu, Lipljanu i Podujevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA