Devojke iz Srbije prisiljavane na prostituciju u Doboju

Pripadnici policije iz Doboja i Zenice, u saradnju sa Interpolom Srbije, uhapsili su tokom vikenda bračni par iz Doboja osumnjičen za trgovinu ljudima i primoravanje na prosituciju, prenose danas mediji u BiH.

Devojke iz Srbije prisiljavane na prostituciju u Doboju

Pored Mileta i Zorice Jekić, kao prvoosumnjičenih, na osnovu naredbe Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšene su još dve osobe. Sumnja se da su uhapšeni u ugostiteljskom objektu „Usamljeno srce" u Doboju počinili više krivičnih dela počevši od trgovine ljudima radi prostitucije, međunarodnog vrbovanja radi navođenja na prostituciju do uskraćivanja identifikacionih dokumenata.

Bračni par Jekić je u jednoj kući u opštini Doboj više od šest meseci držao zarobljene dve punoletne devojke iz Srbije koje su koristili za prostituisanje u noćnom baru „Usamljeno srce". Njihovim hapšenjem prekinut je lanac trgovine ljudima, a đevojke iz Srbije smeštene su u takozvanoj sigurnoj kući u BiH, piše danas sarajevski Dnevni avaz.

U Doboju je poslednjih godina u nekoliko policijskih akcija raskrinkano više lanaca trgovine ljudima, u kojima su kao žrtve pronađene devojke iz Moldavije, Ukrajine i Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA