Počinje raspodjela vještačkog đubriva

Na konferenciji za štampu načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Bijeljina Predrag Jović je najavio da na području Semberije 29. marta počinje raspodjela regresiranog vješačkog đubriva poljoprivrednim proizvođačima koji su prijavili površine za proljećnu sjetvu.

Počinje raspodjela vještačkog đubriva

Đubrivo će poljoprivrednici moći da preuzmu na osam punktova raspoređenih na cijeloj teritoriji Opštine, a spiskovi poljoprivrednika kojima je dodijeljeno đubrivo se nalaze na svim punktovima za raspodjelu i u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu.

Planirano je da se po hektaru sjetvenih površina raspodjeli 250 kilograma đubriva. Na teritoriji opštine Bijeljina za preuzimanje đubriva prijavilo se preko 5.000 poljoprivrednika, što je najveći broj u Republici Srpskoj.

Najvećem broju poljoprivrednika je odobreno da preuzmu regresirano đubrivo, a jako mali broj njih neće ostvariti to pravo, s obzirom da nisu izmirili prošlogodišnji dug za regresiranu sjemensku pšenicu.

Đubrivo može biti plaćeno u novcu po cijeni od 70 konvertibilnih maraka za NPK 15:15:15, odnosno 80 KM za NPK 8:26:26 ili u robi, po omjeru 2,1 kilograma pšenice, odnosno 2,3 kilograma kukuruza za jedan kilogram đubriva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

29°

Umjereno oblačno
 • 14:00

  Umjereno oblačno
  29°C
 • 17:00

  Umjereno oblačno
  30°C
 • 20:00

  Umjereno oblačno
  27°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

28 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

183 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 21. Jul 2024. 10:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI