22. Sep 2017
0. 3297

Najčitanije u proteklih 7 dana:

  Australac zaprosio djevojku u virtualnoj realnosti: Mjesecima u grafici pravio njeno "sretno" mjesto

  Dvadesetpetogodišnji Australac Alex Lackovic proveo je nekoliko mjeseci praveći u grafici sretno mjesto svoje djevojke na kojem ju je u virtuelnoj realnosti zaprosio.

  Na posebnoj igri radilo je 15 stručnjaka u Melbourneu, a prosidbi su prisustvovali članovi porodice i prijatelji koje Kelly nije vidjela dok nije skinula VR naočale.

  Svemu je prethodila igra koja je uključivala ganjanje, skrivanje i pucanje u zombije, a potom se grafika promijenila i odvela Kelly u njeno mjesto iz djetinjstva u Južnoj Africi.

  "Da su svi kao ona, svijet bio bio divno mjesto. Znao sam da ću se oženiti njom otkako sam je upoznao. Došao sam na ideju da je zaprosim u VR i nadao sam se da će reći 'da'", rekao je Alex. Igru je napravio uz pomoć tima Zero Latency te njene porodice koja donijela fotografije mjesta u Južnoj Africi gdje su živjeli Kellyni baka i djed.

  "Iznenadio sam se kada sam vidio kako je sve realno preneseno i svi detalji su bili savršeni", kazao je.

  Kelly nije ni slutila šta će se dogoditi. Začudila se kada su joj nestali prijatelji, zombiji i oružje. "Pomislila sam da je neka greška. Bila sam zbunjena", kazala je.

  Oduševljeno je rekla "da", a kada je skinula VR naočale vidjela je nasmijana lica svojih najbližih. Video prosidbe postao je viralan. Ipak, vjenčanje će obaviti na tradicionalni način.

  2017-09-22 12:53:47+0200
  Kalendar događaja...
  Naš prijatelj - Jooble!
  Plavi telefon
  Iskljucimo nasilje