Puna podrška vlade bijeljinskoj fabrici "Sava Semberija"

Vlada Republike Srpske nastaviće da pruža punu podršku bijeljinskoj Prehrambenoj industriji "Sava Semberija", jer je u interesu Srpske da ima vlastite proizvode koje će plasirati na domaće i inostrano tržište, izjavila je danas ministar trgovine i turizma RS Gorana Zlatković.

Puna podrška vlade bijeljinskoj fabrici "Sava Semberija"

Ona je danas u Bijeljini, nakon sastanka sa direktorom "Save" Jagodom Krsmanović i ministarom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS Miroslavom Milovanovićem, napomenula da je Vlada RS, odnosno Ministarstvo trgovine i turizma RS, preko robnih rezervi i u proteklom periodu, podsticala proizvodnju u "Savi".

Ministar Miroslav Milovanović ocijenio je da će podsticajna sredstva, predviđena Pravilnikom za voće i povrće, a koja iznose od 12 do 15 odsto u odnosu na tržišnu cijenu, sigurno pomoći poljoprivrednim proizvođačima, navodeći da su sve kulture koje su potrebne "Savi" na spisku onih koje se subvencionišu. Krsmanovićeva je istakla da je osnovni cilj "Save" proizvodnja zdrave hrane, navodeći da je za stvaranje takvog proizvoda neophodna saradnja sa Vladom RS. Ona je najavila da "Sava" planira da u ovoj godini uvede nove proizvode i poveća proizvodnju, koja je u prošloj godini za šest mjeseci iznosila 3 500 tona gotovih proizvoda.

Krsmanovićeva je napomenula da je sklapanje ugovora sa kooperantima u toku, a da su fabrici najneophodniji krastavac, paprika i paradajz, kao i određene količine voća.Ministri Zlatkovićeva i Milovanović posjetili su danas i Banju Dvorovi.Zlatkovićeva je izjavila da je Vlada RS, na prijedlog resornog Ministarstva, obezbijedila pomoć od 100.000 KM za ovu banju a na ime saniranja štete nastale u prošlogodišnjim poplavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA