Sa njom nema šale: Ona je najjača bilderka i otac dva dečaka

Na scenu bodibildinga je ušao kao dobro obučeni personalni trener iz San Dijega. Prošao je neobičan put poslednjih 20 godina, a od 1993. se ne takmiči. Posle hormonske terapije od 2008., nekoliko operacija i razvoda Chris Tina Foxx Bruce(42) ovih dana planira povratak u svet tegova kao transseksualac.

Sa njom nema šale: Ona je najjača bilderka i otac dva dečaka
Godine skrivanja od supruge, dece, familije, prijatelja... su završene. Brus se 2007. razveo. Ostavio je sve u šoku, jer njegovo seksualno razotkrivaje niko nije slutio.

- Bežao sam od svega što sam bio kao muškarac. Razmišljao sam šta bi hteo od sebe da uradim i doneo sam odluku da budem transseksualna žena - rekao je Brus za "Huffington Post" objašnjavajući da to nije bilo banalno u stilu "ustanem jednog jutra i odlučim da nosim bikini".

TEHNIČKA LEZBIJKA

On ima dvoje dece, od 12 i osam godina. Kaže da dobro podnose "tatine promene".

- Mislim da im je drago što je njihov tata srećan i zadovoljan. To je njima jedino važno. Bilo je suza i svega, ali ti trenuci su sada iza nas - tvrdi.

Supruga je, kaže, prvog trenutka mislila da je u pitanju šala. Nikada nije pomislila da će je zadesiti slična sudbina. Posle okrutnog odbacivanja i prezira, odlučila je da nastavi život u mirnom odnosu sa bivšim supružnikom.

Brus ističe da nikada niej bio gej, već sebe definiše kao "tehničku lezbijku".

NEOBIČAN PUT

Ono što ovaj neobičan čovek sada želi je da se izbori za svoje mesto. Ito u svetu bodibildinga. Vežba naporno, ali po ženskim principima posle maltene decenijske pauze.

Iako koleginice misle da je u nepravednoj prednosti, jer je on ipak i dalje muškarac, Brus to demantuje. Pre nekoliko dana imao je prvi nastup. Nije pobedio, ali to nije ni očekivao.

-Dovoljno mi je što sam se pojavio na sceni. Taj izlaz, pun emocija i ponosa mi je veoma važan. Nije mi bilo lako da objasnim organizatorima ko sam i šta uopšte hoću. Ioni su morali da pokažu zavidnu toleranciju - rekao je Bruce kome je cilj da svima ukaže na problem transseksualnih osoba.

Slično kao i Chaz Bono, sin pevačice Šer.

- Svejedno mi je ako neko želi da se preobrazi iz muškarca u ženu, ali to nije moja sudbina. Moje okolnosti su mnogo neobičnije i zahtevnije, ali ja neću da ćutim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA