Đukanović poručio: Moramo zaustaviti kriminal i korupciju

Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, položio je danas zakletvu na Cetinju, pred poslanicima Skupštine Crne Gore, čime je stupio na tu funkciju.

Đukanović poručio: Moramo zaustaviti kriminal i korupciju

Nakon polaganja zakletve Đukanović je istakao da su prioriteti države dinamičan rast ekonomskog razvoja, kao i zaustavljanje kriminala i korupcije.

- Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države posvetiću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava, rekao je Đukanović.

Nakon polaganja zakletve Đukanović je kazao da je ponosan na ostvarenja savremene Crne Gore.

- U veoma otežanim uslovima, vođena jasnom vizijom Crma Gora je sačuvala mir. Uspostavila ekonomsku stabilnsot, postala nezavisna država. Najrazvijena smo zemlja Zapadnog Balkana i prva smo sljedeća članica EU. Voljom građana postajem predsjednik zemlje sa hiljadugodišinjom tradicijom. Nova Crna Gora obavezana prema precima i potomcima. Danas naša država budućnost gradi na savremenim antifašističkim temeljima, istakao je on.

Đukanović je istakao da se odnosi na globalnom planu mogu porediti sa periodom hladnog rata.

- Evropskoj uniji potrebna je unutrašnja konsolidacija, smatra novi predsjednik Crne Gore.

Prema njegovim riječima prioritet države je dinamični ekonomski rast. On je poručio i da će pokušati da doprinese savladavanju podjela u Crnoj Gori.

- Moramo zaustaviti kriminal i korupciju. Posvetiću se jačanju pozicije Crne Gore u međunarodnoj zajednici, dodao je on.

On se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Filipu Vujanoviću, a obraćanje poslanicima i gostima Đukanović je završio riječima:"Da je vječna Crna Gora!"

Osim poslanika, svečanoj sjednici su prisustvovali nekadašnji predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, najviši državni funkcioneri i čelnici državnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA