Nove tužbe zbog dugovanja

Građanima Bijeljine koji koriste gradsko grijanje, a nisu izmirili novčana dugovanja za protekli period, slijede nove tužbe od gradske "Toplane", rekao je Srni direktor ovog preduzeća Milenko Vićanović.NjA TOPLANI

Nove tužbe zbog dugovanja

"U proteklih mjesec dana, od kada je počela grejna sezona, nije bilo nikakvih problema što se tiče grijanja, oba kotla su u funkciji, ali najveći problem su dugovanja potrošača koja iznose 163.000 KM", rekao je Vićanović i dodao da se, zbog funkcionisanja sistema, moralo pristupiti ovoj nepopularnoj mjeri.

Vićanović kaže da su obezbijeđene dovoljne količine uglja za predstojeću sezonu i da se nada da će uspjeti naplatama od dužnika da izmire dugovanja dobavljačima od 450.000 KM.

On je naveo da će "Toplana" u narednim danima uraditi reprogram duga sa "Elektrodistribucijom", kojoj duguju 65.000 KM, tako da neće biti isključenja električne energije.

Bijeljinska "Toplana" zagrijava ukupno 75 000 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, a cijena po kvadratu je 2,30 KM za fizička lica i 5,05 KM za poslovne objekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA