Opština izdvojila oko 160.000 KM za održavanje gradskih ulica

Za zimsko održavanje gradskih ulica u Bijeljini u predstojećoj sezoni opština je izdvojila oko 160.000 KM, a za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva oko 50.000KM, rekao je Srni šef opštinskog Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastruktutru Tomica Stojanović.

Opština izdvojila oko 160.000 KM za održavanje gradskih ulica

Stojanović je naveo da je ukupna dužina putne mreže za održavanje 460 kilometara.On je dodao da su prioritet gradske ulice, ukupne dužine oko 120 kilometara, koje će održavati preduzeće "Bijeljina put" AD.

Prema njegovim riječima, u lokalne puteve uračunato je 55 puteva, ukupne dužine 258 kilometara, nekategorisanih puteva je 28, ukupne dužine 79 kilometara, a to su putevi prema Crnjelovu, Batkoviću, Popovima, Brocu.

Stojanović je rekao da još nisu potpisani ugovori sa izvođačima radova za lokalne i nekategorisane puteve, kao i za javne površine, te da očekuje da će to uskoro biti završeno.

Osim puteva, predmet održavanja su i biciklističke staze, ukupne dužine 21 kilometar, a to su staze kroz Dvorove, Amajlije, Janju, Glavičice.

Stojanović je dodao da sredstva predviđena za održavanje puteva neće biti trošena ukoliko sezona bude povoljna, ali da mogu biti prekoračena ukoliko bude više padavina.

 

Foto: Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA