U Semberiji kubik vode jedna marka

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine svake godine do 2016. godine konstantno će povećavati cijenu vode za individualne i privredne subjekte, a prema novoj cijeni kubik vode u Semberiji domaćinstva će koštati jednu marku, javne ustanove 1,80 i privredne subjekte 2,15 maraka plus PDV.

U Semberiji kubik vode jedna marka

Izjednačavanje cijena za privatne i privredne subjekte do iznosa 1,30 KM predviđeno je da traje dok u Bijeljini ne bude završena izgradnja kanalizacije, a odluku o tome donijela je Skupštine opštine Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Vasilije Mićić rekao je da se očekuje dodatnih sedam miliona evra kredita za završetak kanalizacije, naglasivši da rukovodstvo preduzeća čini velike napore da obezbijedi dodatna sredstva.

"Trenutno smo u pregovorima sa holandskom Vladom i očekujemo novih sedam miliona evra kredita za završetak kanalizacije čime bi se zaokružila finasijska konstrukcija kanalizacionog sistema", objasnio je Mićić.

On je naveo da su za realizaciju velikog projekta, poput kanalizacije, potrebne jasna garancije za vraćanje kredita, koje su omogućene tako što će se svake godine povećavati cijena vode, što je jasno definisana ugovorna obaveza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine svrstalo se među najuspješnija komunalna preduzeća u Srpskoj. Ovom preduzeću prošle sedmice na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi RS u 2010. godini" uručeno je priznanje Privredne komore RS u oblasti javnog sektora.

"Ovo je veliko priznanje za mendžment našeg preduzeća kao i za sve koji su nam pomogli da zauzmemo prestižno mjesto. Prije svega, zahvalni smo Vladi RS i opštini Bijeljina koji su nam u zajedničkom projektu izgradnje kanalizacionog sistema pomogli i dali podršku", istakao je Mićić.

Prema njegovim riječima, na osnovu ovog projekta, koji je proglašen najuspješnijim u BiH u ovoj oblasti, donirano je 11,3 miliona evra i uspješno je implementirana prva faza.

"Ovo priznanje je velika obaveza za naše preduzeće u smislu da u narednom periodu pružamo još kvalitetnije usluge građanima", rekao je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA