"Beli anđeo" iz Bijeljine napravio najljepši par šešira

U beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija u subotu je održana "Skadarlijska šeširijada 2018". Nagradu za najljepši par šešira osvojilo je udruženje Beli anđeo iz Bijeljine.

"Beli anđeo" iz Bijeljine napravio najljepši par šešira

Tradicionalna manifestacija u najpoznatijoj boemskoj četvrti okupila je brojnu i raznovrsnu publiku. Kaldrmom su prošetali kako vijerni poklonici popularnog vanvremenskog aksesoara, tako i turisti koji prvi put imaju priliku da dožive jedinstveni duh Skadarlije.

Dočasovna ceremonija započela je pozdravom organizatora ispred kuće Đure Jakšića, a zatim je uslijedio defile uz pratnju tamburaškog orkestra.

U prvom dijelu programa žiri je birao najljepši dječiji, damski, etno i najljepši par šešira, dok je drugi dio bio posvećen poeziji, kao i muzičkim numerama.

Prošlogodisnji pobjednici u kategoriji etno šešir iz Udruženja žena "Beli anđeo" iz Bijeljine ponovo su osvojili prvo mjesto ali ovoga puta u kategoriji najljepši par šešira.

Prije samog takmičenja Radinka Todić iz Udruženje Beli anđeo rekla je da očekuju dobar plasman i napominje da su se posebno pripremali za šestu Šeširijadu.

- Ovoga puta pripremali smo se više od mjesec dana, sve je urađeno od etno rukotvorina, inspiraciju smo pronašli u svemu onome što se nalazi u bašti. Koristili smo razno sjeme, pšenicu, soju, suncokret, tikvu, pasulj, sve što nam je bio dostupno - objašnjava Radinka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA