Sai Baba i dalje na aparatima, vjernici se mole pred bolnicom

Hoteli i dućani ne rade u znak poštovanja prema guruu, pa sljedbenici spavaju na ulici ispred njegova doma i bolnice. Liječnici kažu da su mu bubrezi malo bolje

Sai Baba i dalje na aparatima, vjernici se mole pred bolnicom

Stotine ljudi okupile su se pred bolnicom i domom indijskog gurua Sai Babe (85) gdje se mole za njegov oporavak. Hinduistički duhovni vođa završio je na aparatima za održavanje na životu prije više od tjedan dana zbog problema sa srcem, plućima i bubrezima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U utorak su liječnici rekli da je u kritičnom stanju, a danas da ima naznaka poboljšanja u radu bubrega, no i dalje je na dijalizi i respiratoru koji mu pomaže disati. Mnogi njegovi sljedbenici prespavali su na ulici pred njegovom kućom u Puttaparthiju, na jugoistoku Indije.

Lokalni hoteli, dućani i druge radnje su zatvoreni već tri dana u znak poštovanja.- Sam je rekao da će živjeti do 96. godine, a on ne griješi, rekla je Putta Rangaiah (43), volonterka u Sai Babinoj organizaciji. Mnogi gura vide kao boga i smatraju da ima nadnaravne moći, uključujući liječenje smrtonosnih bolesti i sjećanja na prošle živote.

Vjeruje se da ima oko milijun sljedbenika u 100 zemalja. On sam tvrdi da je reinkarnacija Sai Babe od Shirda koji je umro 1918. godine. Njegova organizacija pomaže zdravstvene i obrazovne programe u Indiji. Humanitarni rad donio mu je poštovanje mnogih, no optužbe za seksualno zlostavljanje i pedofiliju naštetile su njegovu ugledu.Policija nadzire okupljene pred Sai Babinom kućom i bolnicom, javlja AFP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA