Jović: Uprkos pomacima, nismo zadovoljni

Lica sa invaliditetom treba posmatrati kao punopravne članove društva koji postižu značajne rezultate u umjetnosti, sportu i drugim oblastima života, rekao je Milorad Jović, sekretar Koalicije udruženja "Kolosi" iz Bijeljine koje okuplja 13 organizacija lica sa invaliditetom, te poručio da, uprkos pomacima, nisu ostvarena njihova prava prema konvenciji UN.

Jović: Uprkos pomacima, nismo zadovoljni

"Nismo zadovoljni jer nisu ispoštovani arhitektonska pristupačnost, pravo na zaposlenje, inkluzivno obrazovanje, pravo na društveni život, na bavljenje sportom i zato poručujemo da konačno treba da počne primjena konvencije UN", rekao je Jović novinarima u Bijeljini gdje je danas gradonačelnik Mićo Mićić organizovao prijem za ova udruženja povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema Jovićevim riječima, na lica sa invaliditetom treba početi gledati kao na osobe koje imaju i potrebe i prava, a ne kao na nekoga koga bi trebalo sažaljevati.

"Radimo u četiri segmenta - pristupačnost, podizanje svijesti, mladi i djeca, te žene sa invaliditetom. Želimo da što više mladih uključimo u rad udruženja, a da žene postanu ravnopravniji članovi društva", rekao je Jović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je da udruženja lica sa invaliditetom rade uspješnije nego druge slične organizacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je rekao da grad godišnje izdvaja za ova udruženja oko 31.000 KM, uz još 30.000 KM za sportske klubove lica sa invaliditetom, ali i oko 15.000 KM za realizaciju određenih projekata.

Mićić je čestitao ljudima sa invaliditetom na hrabrosti zbog svega što rade i što pokazuju koliko su korisni članovi društva, bez obzira na hendikep koji imaju.

Foto: Arhiva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA