FOTO Milorad Jović, dobitnik gradske nagrade za volonterizam

Milorad Jović ovogodišnji je dobitnik gradske Nagrade za izuzetne volonterske aktivnosti od značaja za Grad Bijeljinu i volonterski aktivizam, a mladi volonteri Milenko Mićanović, Boban Savić, Branko Šubarić i Džana Nalić su dobili zahvalnice Grada za volonterske aktivnosti od značaja za Bijeljinu. Od organizacija i udruženja građana, ove godine priznanje je ponijelo Udruženje građana „Mama – M“.

BIJELJINA

Godišnja priznanja istaknutim volonterima u Bijeljini se tradicionalno dodjeljuju povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera, a uručuje ih Gradonačelnik Bijeljine.

- Humanost i društvene veze članova jedne zajednice, između ostalog, mjere se i zastupljnošću volonterskog aktivizma. Grad Bijeljina ima sreću da ima brojne volontere koji nesebično pomažu sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, ali su i pokretači brojnih kulturnih, obrazovnih i drugih aktivnosti. Svojim volontiranjem ovi ljudi i njihove brojne kolege, takođe, posreduju između lokalne uprave i društva i tako čine da zajednica bolje funkcioniše. Volonterima kojima uručujemo godišnja priznanja želimo da zahvalimo na njihovoj posvećenosti, ali i da im to bude dodatna motivacija za dalji rad - poručio je gradonačelnik Mićo Mićić na maloj svečanosti održanoj u Muzeju Semberije.

Miloradu Joviću je priznanje dodijeljeno za pomoć i podršku osnaživanju osoba sa invaliditetom, organizovanje takmičenja invalidskih sportskih klubova i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju.

Jović je i dugogodišnji sekretar Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom „Kolosi", ali i neumorni volonter u brojnim aktivnostima „Kolosa" i drugih organizacija.

- Ovo je priznanje za rad u mnogobrojnim komisijama i učestvovanju u realizaciji brojnih projekata. Nastojim da što više doprinesem razvoju našeg Grada i ravnopravnosti svih građana Bijeljine, a nagrada mi je velika satisfakcija za moje životno djelo. Svi možemo biti aktivni i volonterski doprinositi poboljšanju života u našoj Bijeljini - naveo je Jović, koji je i predsjednik Mjesne zajednice Centar.

Udruženju „Mama - M" je priznanje zaslužilo za pružanje podrške trudnicama i omladini i organizaciju manifestacija posvećenih zdravom i odgovornom roditeljstvu, Milenko Mićanović za organizaciju humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječijih igrališta na Ledinicma i Koviljušama, Boban Savić za organizovanje ljetne lige u malom fudbalu i besplatnog kursa veb dizajna, a Branka Šubarića i DŽanu Nalić za priznanja je predložio Senat mladih „Omote" za realizaciju projekta „Bijeljinski vremeplov" i učešće u omladinskim aktivnostima u Gradu.

Nakon svečanog uručenja priznanja volonteri iz Udruženja građana „Eko-put" izveli su ekološku predstavu „Kuda ideš čovječe".