Ukupno slučajeva
558 (+1)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

FOTO Milorad Jović, dobitnik gradske nagrade za volonterizam

Milorad Jović ovogodišnji je dobitnik gradske Nagrade za izuzetne volonterske aktivnosti od značaja za Grad Bijeljinu i volonterski aktivizam, a mladi volonteri Milenko Mićanović, Boban Savić, Branko Šubarić i Džana Nalić su dobili zahvalnice Grada za volonterske aktivnosti od značaja za Bijeljinu. Od organizacija i udruženja građana, ove godine priznanje je ponijelo Udruženje građana „Mama – M“.

BIJELJINA

Godišnja priznanja istaknutim volonterima u Bijeljini se tradicionalno dodjeljuju povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera, a uručuje ih Gradonačelnik Bijeljine.

- Humanost i društvene veze članova jedne zajednice, između ostalog, mjere se i zastupljnošću volonterskog aktivizma. Grad Bijeljina ima sreću da ima brojne volontere koji nesebično pomažu sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, ali su i pokretači brojnih kulturnih, obrazovnih i drugih aktivnosti. Svojim volontiranjem ovi ljudi i njihove brojne kolege, takođe, posreduju između lokalne uprave i društva i tako čine da zajednica bolje funkcioniše. Volonterima kojima uručujemo godišnja priznanja želimo da zahvalimo na njihovoj posvećenosti, ali i da im to bude dodatna motivacija za dalji rad - poručio je gradonačelnik Mićo Mićić na maloj svečanosti održanoj u Muzeju Semberije.

Miloradu Joviću je priznanje dodijeljeno za pomoć i podršku osnaživanju osoba sa invaliditetom, organizovanje takmičenja invalidskih sportskih klubova i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju.

Jović je i dugogodišnji sekretar Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom „Kolosi", ali i neumorni volonter u brojnim aktivnostima „Kolosa" i drugih organizacija.

- Ovo je priznanje za rad u mnogobrojnim komisijama i učestvovanju u realizaciji brojnih projekata. Nastojim da što više doprinesem razvoju našeg Grada i ravnopravnosti svih građana Bijeljine, a nagrada mi je velika satisfakcija za moje životno djelo. Svi možemo biti aktivni i volonterski doprinositi poboljšanju života u našoj Bijeljini - naveo je Jović, koji je i predsjednik Mjesne zajednice Centar.

Udruženju „Mama - M" je priznanje zaslužilo za pružanje podrške trudnicama i omladini i organizaciju manifestacija posvećenih zdravom i odgovornom roditeljstvu, Milenko Mićanović za organizaciju humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječijih igrališta na Ledinicma i Koviljušama, Boban Savić za organizovanje ljetne lige u malom fudbalu i besplatnog kursa veb dizajna, a Branka Šubarića i DŽanu Nalić za priznanja je predložio Senat mladih „Omote" za realizaciju projekta „Bijeljinski vremeplov" i učešće u omladinskim aktivnostima u Gradu.

Nakon svečanog uručenja priznanja volonteri iz Udruženja građana „Eko-put" izveli su ekološku predstavu „Kuda ideš čovječe".