Poziv na veliku akciju dobrovoljnog darovanja krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Zdravlje“ Bijeljina organizuje akciju darivanja krvi koja će se održati u subotu, 22. decembra, u vremenu od 8 do 13 časova u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu.

Poziv na veliku akciju dobrovoljnog darovanja krvi

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe u što većem broju ovoj plemenitoj i humanoj akciji. Krv mogu darivati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik DDDK ,,Zdravlje" Vlado Simić kaže da akciju u decembru mjesecu organizuju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi pred dolazeće novogodišnje i božićne praznike, te da očekuje da će, kao i mnogo puta do sada, akcija biti uspješno provedena.

- U akciji, koja je završna u ovoj kalendarskoj godini, pored članova društva "Zdravlje" učestvovaće i davaoci društava iz okruženja. Ovoj završnoj akciji će se, kao i do sada, odazvati i pripadnici Trećeg pješadijskog bataljona Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BiH koji su smješteni u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović" u Bijeljini, navodi Vlado Simić dodavši da se akcija pretvorila u tradicionalnu.

Prema njegovim riječima, ovo je peta akcija koju su organizovali u 2018. godini, ali oni skoro svakodnevno pribavljaju određene količine krvi pozivajući dobrovoljne davaoce krvi u slučaju potrebe da se pomogne bolesnim i povrijeđenim građanima.

- Pored toga u 2018. godini odazvali smo se i na 12 akcija koje su organizovane na nivou Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, jer je DDDK ,,Zdravlje" član Saveza DDDK Republike Srpske i Asocijacije UDDK Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, precizira Simić.

Kako je najavljeno, po završetku akcije darivanja krvi 22. decembra, vrijedni i humani Bijeljinci i njihovi prijatelji i gosti, okupiće se u prostorijama DDDK "Zdravlje" gdje će nakon ručka zahvalnosti popodne provesti u dobrom raspoloženju i prijatnom druženju.

36°

  • 17:00

    32°C
  • 20:00

    27°C
  • 23:00

    21°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

195 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 31. Jul 2021. 12:00

Korona virus u Bijeljini
Ukupno slučajeva

6754 +0

Preminule osobe

223 +0

Podaci ažurirani: 22. Jul 2021.

BDBOX oglasi SVI OGLASI