Ukupno slučajeva
397 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Poziv na veliku akciju dobrovoljnog darovanja krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Zdravlje“ Bijeljina organizuje akciju darivanja krvi koja će se održati u subotu, 22. decembra, u vremenu od 8 do 13 časova u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu.

BIJELJINA

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe u što većem broju ovoj plemenitoj i humanoj akciji. Krv mogu darivati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.

Predsjednik DDDK ,,Zdravlje" Vlado Simić kaže da akciju u decembru mjesecu organizuju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi pred dolazeće novogodišnje i božićne praznike, te da očekuje da će, kao i mnogo puta do sada, akcija biti uspješno provedena.

- U akciji, koja je završna u ovoj kalendarskoj godini, pored članova društva "Zdravlje" učestvovaće i davaoci društava iz okruženja. Ovoj završnoj akciji će se, kao i do sada, odazvati i pripadnici Trećeg pješadijskog bataljona Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BiH koji su smješteni u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović" u Bijeljini, navodi Vlado Simić dodavši da se akcija pretvorila u tradicionalnu.

Prema njegovim riječima, ovo je peta akcija koju su organizovali u 2018. godini, ali oni skoro svakodnevno pribavljaju određene količine krvi pozivajući dobrovoljne davaoce krvi u slučaju potrebe da se pomogne bolesnim i povrijeđenim građanima.

- Pored toga u 2018. godini odazvali smo se i na 12 akcija koje su organizovane na nivou Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, jer je DDDK ,,Zdravlje" član Saveza DDDK Republike Srpske i Asocijacije UDDK Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, precizira Simić.

Kako je najavljeno, po završetku akcije darivanja krvi 22. decembra, vrijedni i humani Bijeljinci i njihovi prijatelji i gosti, okupiće se u prostorijama DDDK "Zdravlje" gdje će nakon ručka zahvalnosti popodne provesti u dobrom raspoloženju i prijatnom druženju.