Odgovornost nije na lokalnim zajednicama

Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske utvrdio da članovi 30. i 32. Zakona o građevinskom zemljištu nisu u saglasnosti s Ustavom pojedini mediji su prema ocjeni načelnika opštine Bijeljina Miće Mićića pokrenuli negativnu kampanju protiv opština kao odgovornih za naplatu trajne rente za korišćenje gradjevnskog zemljišta koje se uvedene na osnovu spornih odredbi tog zakona.

Odgovornost nije na lokalnim zajednicama

Podsjećajući da su osporenim odredbama, skupštine jedinica lokalne samouprave bile obavezne da odlukama uvedu plaćanje naknade za trajno korišćenje izgrađenog i neizgrađenog gradskog zemljišta Mićić ističe da je opština Bijeljina to i učinila po direktnim intervencijam Glavne službe za reviziju javnog sektora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mićić ponavlja da se ne radi o odgovornosti lokalnih zajednica vec isključivo donosioca zakona i postavlja pitanje koliko se čuva ustavnost i zakonitost u RS Odluka ustavnog suda RS još nije objavljena u službenom glasniku RS a nakon njene objave i upoznavanja sa sadržajem opština Bijeljina će preduzeti dalje konkretne korake zaključio je Mićić.

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA