Šahovski turnir u čast rođendana Republike Srpske

Juče je atomskom skloništu, čuvenoj šahovskoj podmornici, održan šahovki turnir u čast 27. rođendana Republike Srpske, a u organizaciji bijeljinskog Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“.

Šahovski turnir u čast rođendana Republike Srpske

Igralo se po Bergerovom sistemu u dvije kategorije, seniori i kadeti. Seniori su igrali blic, sa tempom igre od 10 minuta po igraču devet kola, a kadeti, sa tempom igre od 15 minta po igraču sedam kola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Organizator se i ove godine, kao i prethodnih, pokazao kao izuzetno dobar domaćin. Ono što je za sport rijetko, a pogotovu za šah, svi učesnici turnira su bili lišeni plaćanja kotizacije. Obezbjeđene su i novčane nagrade, kao i bogata trpeza za sve učesnike turnira.

U seniorskoj konkurenciji je se poslije odigranih devet kola na čelu tabele našao bijeljinski velemajstor Dalibor Stojanović koji je turnir odigrao bez poraza i osvojio 8,5 bodova. Drugo mjesto je zauzeo takođe bijeljinac, Fide majstor Nenad Purić, sa osvojenih 7 bodova, dok je treće mjesto pripalo ugljevičaninu Milanu Radovanoviću, koji je kao i Purić, takođe imao 7 bodova, ali sa nešto lošijim dodatnim kriterijumima.

Na čelu kadeta, poslije odigranih sedam kola našao se Dušan Кozomara, član ŠК „Svetozar Gligorić", koji je pobijedio svih sedam partija. Najbolja kadetkinja je bila Anastasija Stankić, takođe iz ŠК „Svetozar Gligorić", koja je osvojila 4,5 boda od sedam kola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Direktor turnira je bio Međunarodni šahovski sudija i član Izvršnog odbora Šahovskog saveza Republike Srpske, Vlado Stojanović, dok je posao sudije obavljao Savezni šahovski sudija, Lalo Perić.

Foto: Ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA