Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Radnici preduzeća "Panafleks" od danas u štrajku

Radnici bijeljinskog preduzeća "Panafleks", njih 50, od danas su u štrajku jer nisu primili platu za oktobar.

BIJELJINA

Radnici od većinskog vlasnika i generalnog direktora ovog preduzeća Vojina Mitrovića traže isplatu plate koja, kako kažu, kasni više od mjesec i po, kao i isplatu plate za novembar najkasnije do 25. decembra.

Ukoliko ovi zahtjevi ne budu ispunjeni do tada, radnici su najavili da će stupiti u generalni štrajk. Radnike "Panafleksa" podržao je Regionalni sindikat opštine Bijeljina koji će o svemu obavijestiti i predsjednika granskog sindikata Taneta Peulića.

"Očekujemo da će predsjednik granskog sindikata sutra posjetiti radnike ove fabrike i razgovarati sa mendžmentom kako bi se pokušao riješiti problem", rekao je predsjednik Regionalnog sindikata Bijeljina Nebojša Andrić i dodao da će, ukoliko u tome ne uspiju, ostvarivanje prava ovih radnika zatražiti putem suda.

Većinski vlasnik "Panafleksa" Vojin Mitrović pozvao je radnike da prekinu štrajk navodeći da će se do kraja godine, najvjerovatnije, iznaći mogućnost da se isplati zaostala, oktobarska plata. On je istakao da ovo preduzeće ima ugovorene obaveze prema dobavljačima iz inostranstva koji su avansno izvršili uplate, te da je neophodno ispoštovati partnere.

"Ukoliko se radnici ogluše o ove zahtjeve, pozvaću radnike koji su nekada radili u ovom preduzeću ili penzionere da završe njihov posao", rekao je Mitrović.