Šahovski satovi za zlatne šahiste OŠ „Sveti Sava“

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ugostio je danas učenike Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine, koji su pobjednici Malih olimpijskih igara Republike Srpske u šahu.

Šahovski satovi za zlatne šahiste OŠ „Sveti Sava“

Na finalnom takmičenju, održanom u Banjaluci, oni su zabilježili četiri pobjede i jedan neriješen rezultat. Pehar svojoj školi su donijeli: Mirko Šajin, Emanuel Lazić, Dušan Kozomara, David Perić, Faruk El-Šeik i Vuk Solaković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ovaj pehar je još jedan dokaz da je Bijeljina Grad sporta i zadovoljstvo nam je što sve više nagrada, priznanja i medalja dolazi u našu lokalnu zajednicu, od sportista koji su naši najbolji ambasadori. Hvala im na ovom uspjehu i nadam se da će nastaviti aktivno da treniraju i osvajaju medalje - poručio je Mićić, koji je ovom prilikom nagradio šahiste, odnosno, njihovu školu i šahovsku sekciju, koja će dobiti pet šahovskih satova.

Na republičkom finalu učestvovalo je šest šahovskih sekcija, odnosno šest osnovnih škola čiji učenici su pobijedili u regionalnim finalima MOI RS u šahu.

- Do ovog velikog uspjeha naša ekipa je od opštinskog do republičkog nivoa takmičenja ostvarila ukupno 17 pobjeda iz 18 mečeva sa drugim osnovnim školama, uz samo jedan neriješen meč sa republičkog finala. Veliku zaslugu za ovaj uspjeh imaju i šahovski treneri iz bijeljinskih šahovskih klubova „Svetozar Gligorić“ i „Sveti Georgije“ gdje naši učenici takođe aktivno treniraju šah. Ovim šahovskim takmičenjima u okviru MOI RS šah polako vraća svoje mjesto u našem društvu, školi i kvalitetnom intelektualnom razvoju djece i mladih - naveo je Igor Solaković, nastavnik i kapiten šahovske ekipe OŠ „Sveti Sava“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- U našoj školi šahovska sekcija djeluje već dvije školske godine. U februaru ove godine organizovali smo i školsko takmičenje na kome su učestvovala 32 učenika škole na kome se najboljih šest plasiralo u prvu ekipu. Planiramo dalji razvoj šahovske sekcije po kojoj želimo da naša škola bude prepoznatljiva, jer je igranje šaha mnogostruko korisno za djecu. Postoje već i inicijative da se šah uvede u osnovne škole Republike Srpske kroz nastavni plan i program za sve učenike - istakao je direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Đorđe Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA