“Prijatelji Ilijaša” organizuju treći po redu Turnir fudbalskih veterana

Udruženje građana "Prijatelji Ilijaša" organizuje treći put za redom Turnir fudbalskih veterana. Ovaj sada već tradicionalni turnir održaće se na drugi dan Vaskrsa, u utorak 29. aprila.

“Prijatelji Ilijaša” organizuju treći po redu Turnir fudbalskih veterana

-Svrha turnira je da se okupe ljudi koji su raseljeni po zemlji, ali i širom svijeta. Poznato je da je iz našeg kraja poteklo mnogo dobrih fudbalera, a svako selo je imalo fudbalski klub. Želja nam je da na ovom turniru okupimo te ljude koji su tada, prije rata igrali fudbal, a sada imaju po 60 i više godina, kažu u Udruženju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Turnir će se održati na stadionu FK "Proleter" u Dvorovima sa početkom u 12,00 časova, a biće otvoren revijalnom utakmicom između ekipa ŽFK "Radnik" iz Bijeljine i ŽFK "Lokomotiva" iz Brčkog.

Počasni gosti, čijom utakmicom će se turnir završiti, su veterani FK "Crvena zvezda" iz Beograda i veterani FK "Radnik" iz Bijeljine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Učesnici turnira su veteranske ekipe: FK "Sloga" Ilijaš, FK "Proleter" Podlugovi, FK "Sloboda" Ljubnići, FK "Borac" Čekrčići, FK "Luka" Luka, FK "Unis" Vogošća i FK "Srpsko Sarajevo" Istočno Sarajevo.

U toku održavanja takmičarskog dijela biće organizovana tombola, obraćanje fudbalskih legendi, plesni nastup i ručak za gledaoce, a nakon završetka takmičarskog dijela planiran je nastup Gage Filipović i Nedeljka Samardžije

Cijena ulaznice je 5 KM, a uključuje bon za tombolu i bon za ručak.

Udruženje "Prijatelji Ilijaša" postoji već deset godina, okuplja raseljene Ilijašane, njihove potomke i prijatelje. Cilj je da se među članovima i simpatizerima Udruženja uspostave trajni odnosi međusobnog prijateljstva, solidarnost, pružanja pomoći i saradnje, posebno kod mladih, kako bi bolje upoznali zavičajnu kulturu, tradiciju, običaje i druge vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA